Щурите идеи за радикална промяна във външния вид винаги се раждат или от нищото (при жените е напълно възможно), или защото сме претърпели поредното любовно разочарование. Точно в този момент искаме да докажем, както на себе си, така и на всички останали, колко шик можем да бъдем. А едновременно с това, че не ни липсва смелост и решителност.

Какво да променим, какво да променим? Ами, прическата, разбира се. Как не се сетихме по-рано? Това е най-лесният начин да преобразим себе си, така че всички да забележат. Щом сме взели решението е ясно, че дързост имаме в излишък. Сега остава да докажем колко разумни и практични можем да бъдем, за да не се тюхкаме след погрешно взети решения. Ето няколко съвета, които в никакъв случай няма да ограничат развинтеното ни въображение и желание за  радикална промяна, и в същото време ще ни осигурят прическа, която наистина харесваме.

Правилният фризьор

Щурите хрумвания са такива точно, защото са необмислени. Колкото и да  ви се иска по-бързо да се преобразите и да видите крайния резултат, преди това проучете фризьора или студиото, към което сте се запътили. Попитайте приятелка за препоръка или се поровете в интернет за добър фризьорски салон, на който можете да се доверите изцяло.

Внимавайте с „Прави каквото искаш, само да е щуро!“

kosaКогато чуят този израз повечето фризьори експериментират с прическа, която не са правили досега и искат да разберат как ще изглежда нагледно тяхната идея. Преди да дадете зелена светлина на ножиците му, попитайте все пак как горе-долу ще изглежда косата ви след "манипулацията".

Не изреждайте имена. Носете снимки!

„Искам да изглеждам точно като Риана!“, възкликвате вие нахлувайки във фризьорския салон. Имайте предвид, че ще хвърлите дори и най-професионалните майстори на ножицата в почуда. Известните личности се променят със скоростта на влак-стрела, и ако миналия месец са били с къса червена коса, то този месец вече са с дълга черна и къдрава грива. Фризьорът няма да знае за коя визия точно говорите.  Затова, когато имате нещо подобно наум, просто носете снимки и списания със себе си. Така най-лесно ще изобразите това, което искате да се случи с вашата коса.

Не казвайте, а показвайте

Няма жена, на която да не й се е случвало да каже на фризьора, че не иска косата й да бъде скъсена с повече от 2 пръста. След подстрижката обаче, се оказва, че вашите представи за 2 пръста се различават коренно от представите на коафьора. Затова вместо да казвате колко да ви отневмат от дължината, просто покажете с пръстчета.