Между 25 и 30 години е времето, в което жената за първи път по-сериозно се вглежда в бръчиците около очите си. Пачият крак, макар все още и не толкова дълбоко, започва да се оформя около външния ъгъл на окото. Всъщност основна причина за него е едно от най-хубавите неща, които ни се случват – усмивката. Разтегляйки устни, повдигаме скулите си, заради което неизбежно се оформят леките хоризонтални бръчици.

За всяка бръчка - бръчкотрепач

Да не се усмихваме обаче е невъзможно. И на най-тъжните хора се случва да се усмихнат невинно или да избухнат в смях, когато чуят сполучлива шега. А и както знаем – смехът е здраве. Това, с което можем да си помогнем, е:

В зависимост от начина на живот и типа кожа, между 30 и 40 години пачият крак се оформя все по-отчетливо. При жените с мазна кожа бръчките се появяват малко по-бавно, отколкото при дамите със суха или нормална кожа. Но рано или късно винаги идва моментът, в който не помагат нито редовно полаганите грижи, нито околоочните кремове. Но не, не е време за скалпел и скъпа пластична хирургия. Време е за лазер.
Това е щадяща кожата процедура, при която болката е сведена до минимум, а резултатът е видим сравнително бързо.

Как действа лазерът?

Светлинният лазерен сноп, който е насочен към кожата, прониква през нея и я загрява до момент малко преди да се образува раничка. Времето трябва да се прецени внимателно според дълбочината на бръчките, типа кожа и други особености. Затова е важно да използвате услугите само на специалист. Процедурата се прави върху изключително чувствителна зона, затова задължително се поставя местна упойка. Лазерните загрявания са като зелен светофар за организма. Той започва да произвежда повече колаген, което след прилагане на пълната терапия продължава в следващата половин година. В резултат се появява и по-гладката кожа.

Терапията с лазер за изглаждане на околоочния контур се прилага поне 3 пъти, през 20 дена. Веднага след като приключи сеансът, може да продължите с ежедневните си занимания. Външната промяна се изразява само в леко зачервяване. Предпазвайте очите си със слънчеви очила и поне в първия ден не ги претоварвайте с гледане на телевизия или седене пред компютър. Не се препоръчва да използват и гримове.

Върху обработеното място се появяват малки корички – точно както зараства всяка една раничка по кожата. Щом тя падне, вече може да видите и резултатът от лазерната процедура.