.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо е полезно да сме с лакирани нокти

| преди 46 седмици
2110994060.jpg
Ноктите не са бели дробове и дишането не им е толкова важно

Твърдението, че лакът действа зле на ноктите, защото с него те не могат да дишат, е погрешно. Това твърди Мариан Нюман Бах, технически отговорник в MAC. „Ноктите не са бели дробове и това не е важно за тях. Слоят лак дори ги защитава от външни влияния и по този начин им действа добре”.

Ето още няколко причини да бъдем с лакирани нокти и да знаем, че това е най-доброто, което правим за тях.

лак
Снимка: iStock

Заради хубавия маникюр, ще пазите още повече ръцете си. Може би той ще ви накара да слагате гумени ръкавици, когато миете чиниите и използвате препарати. Те изсушават кожата на ръцете и я сбръчкват. На теория всички жени знаят, че трябва да използват ръкавици за домакинската работа. На практика обаче рядко го правят, защото не им е удобно или просто си казват – какво толкова ще се случи.

Ноктите са около 10 пъти по порести от кожата. Следователно в тях проникват много повече вещества, отколкото в кожата по ръцете. Когато сложите лак върху ноктите, това ги защитава от външни влияния. 

Слоят лак изглажда накъдрените нокти, които се деформират от късане на кожичките около плочката и други механични влияния. Гел лакът е особено подходящ за изравнявате на плочката. С него вълнообразните нокти бързо се превръщат в гладки и красиви.


лак
Снимка: iStock

Когато си правим професионален маникюр, освен да лака върху ноктите, се грижим и за кожата около тях - омекотяват се и се избутват кожички, подхранват се с масла, кремове и др. Цялостната грижа предполага една красива и добре поддържана женска ръка. 

Някои хора не използват тестери на лак за нокти, защото се притесняват, че вече отворени, в тях има бактерии. Всъщност, никакви бактерии и бацили не живеят в лаковете за нокти. Алкохолът и разтворителите поддържат средата стерилна. Следователно вие нанасяте върху ноктите си нещо абсолютно чисто. 

"Това, което можете да приемете спокойно, вече не може да ви управлява." Конфуций
Конфуций
Постите ли преди Великден?