.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо е полезно да сме с лакирани нокти

| преди 1 година
2110994060.jpg
Ноктите не са бели дробове и дишането не им е толкова важно

Твърдението, че лакът действа зле на ноктите, защото с него те не могат да дишат, е погрешно. Това твърди Мариан Нюман Бах, технически отговорник в MAC. „Ноктите не са бели дробове и това не е важно за тях. Слоят лак дори ги защитава от външни влияния и по този начин им действа добре”.

Ето още няколко причини да бъдем с лакирани нокти и да знаем, че това е най-доброто, което правим за тях.

лак
Снимка: iStock

Заради хубавия маникюр, ще пазите още повече ръцете си. Може би той ще ви накара да слагате гумени ръкавици, когато миете чиниите и използвате препарати. Те изсушават кожата на ръцете и я сбръчкват. На теория всички жени знаят, че трябва да използват ръкавици за домакинската работа. На практика обаче рядко го правят, защото не им е удобно или просто си казват – какво толкова ще се случи.

Ноктите са около 10 пъти по порести от кожата. Следователно в тях проникват много повече вещества, отколкото в кожата по ръцете. Когато сложите лак върху ноктите, това ги защитава от външни влияния. 

Слоят лак изглажда накъдрените нокти, които се деформират от късане на кожичките около плочката и други механични влияния. Гел лакът е особено подходящ за изравнявате на плочката. С него вълнообразните нокти бързо се превръщат в гладки и красиви.


лак
Снимка: iStock

Когато си правим професионален маникюр, освен да лака върху ноктите, се грижим и за кожата около тях - омекотяват се и се избутват кожички, подхранват се с масла, кремове и др. Цялостната грижа предполага една красива и добре поддържана женска ръка. 

Някои хора не използват тестери на лак за нокти, защото се притесняват, че вече отворени, в тях има бактерии. Всъщност, никакви бактерии и бацили не живеят в лаковете за нокти. Алкохолът и разтворителите поддържат средата стерилна. Следователно вие нанасяте върху ноктите си нещо абсолютно чисто. 

Пролетното почистване е?