Жасмин е самоуката гримьорка създава екстравагантни визии с мъртви насекоми и гримове, като  експериментира и създава невиждани досега красотии или страхотии - въпрос на вкус. Съчетавайки уменията на гримьорка, бодиарт художничка, ботаник и костплейър артист, както и благодарение на оригиналните си интереси и креативност, Жасмин ни запознава с нещо ново и нетипично. 

Калифорнийката създава проекти, които наистина създават пронизващи погледи, защото очите са най-новият фокус в разноликото й изкуство. Гримовете съдържат всякакви насекоми -  от тарантули и скакалци, до пчели и пеперуди. 

Буболечките са мъртви, но не са убити заради макияжа, а Жасмин подчертава пред феновете си, че никога не би наранила друго живо същество заради изкуството. 

Много хора не разбират и дори се плашат от начина, по който тя твори. Определено обаче атрактивните визии привличат вниманието на интернет потребителите. Жасмин споделя в Инстаграм профила си стотици снимки, а последователите й вече са близо 60 000 души.

Всяка нейна визия от серията й гримове с буболечки е придружена не само от хаштагове, но и от кратко описание. Там артистката споделя забавни или непознати факти за насекомите, които е направила неизменна част от творчеството си.

Гримът със земна пчела, например, включва описание за насекомото и токсичността му. Интересното е, че земната пчела е намерена и изпратена от фен на Жасмин.