Малко хора могат да се докоснат до личния свят на звезди от световна величина. Ти си личен коафьор на Донатела Версаче. Как се случи това? 
Всичко беше много случайно. Повече от десет години живея в Милано. Тук работя за една агенция за гримьори и фризьори, която функционира като агенциите за модели. Клиентът се свързва и в случая моята агенция ме беше предложила на госпожа Версаче и след няколко пъти съвместна работа, започнахме да работим заедно... вече 3-4 години. 

Снимка: Димитър Ламбов

Имаш ли други ангажименти за марката Versace? 
Да. Имам ангажименти и към компанията, свързани с кампании и lookbooks. Последните дни на декември 2016 заснехме корицата на W Magazine. На корицата са Донатела Версаче и Кейт Мос с фотографи Mert Alas & Marcus Piggott. 

С какви фотографи работиш?
Предимно съм работил с италиански фотографи. За мен фотографите са най-големите персонажи, които има в модния свят. Има такива, с които се работи много лесно, и такива, които са доста претенциозни. Такива, които затварят цял сет и там са само те с моделите, няма гримьори, няма фризьори. А за други е нормално целият екип да бъде на терен. Имал съм удоволствието да се запозная със Стивън Клайн и Брус Уебър, но не съм работил още с тях.

Извън Италия съм имал ангажименти както за комерсиални реклами, така и за едиториалс, но предимно работя с италиански фотографи, като Mert & Marcus са ми топ. 

А правиш ли коси за ревютата за MILAN FASHION WEEK?
Преди няколко години започнах и правех почти всички възможни ревюта, които могат да се направят в Седмицата на модата в Милано. Ако сме големи късметлии, на ден може да направим най-много четири ревюта. Едно ревю изисква около 4-5 часа подготовка.

Извън Милано съм работил за круизната колекция на Christian Dior в Монте Карло и Gucci в Ибиза.

Сега правя все по-малко ревюта, защото имам повече ангажименти с госпожа Версаче. 

С какви други имена в световната мода си работил?
Работил съм за Gucci, DOLCE&GABANNA, Givenchy, TRUSSARDI, PRADA, Benetton и Versace, разбира се. 

Какви са тенденциите за 2017?
Любимият ми въпрос... Ние работим една година напред. За момента визията е много изчистена, както в косите, така и в грима. За цвета на косата, спрямо модните тенденции, продължават да се наблюдават малко по-светли краища с по-тъмни корени, но това да бъде максимало натурално, да не бъде много контрастно. Много са модерни късите коси и дължините до раменете. 

Какви цели си поставяш за новата година?
Напред и нагоре!

Снимки: Димитър Ламбов
Коса: Грета Григорова за Living Proof
Стил: Станимира Янакиева за BCBGMAXAZRIA/PINKO/TOY G