#Пролетна маска с коприва срещу косопад
Тази маска придава по-тъмни нюанси на косата. За нея са ви необходими: 2 с.л. сок от свежа коприва, 1 с.л. зехтин и 1 яйце. Разбийте яйцето добре и добавете зехтина и сока от коприва. Нанесете копривената върху косата, сложи шапчица за душ или найлонова торбичка и увийте главата си с кърпа. Оставете маската в продължение на 30 минути и след това измийте както обикновено – с шампоан и балсам.

#Медена маска за блясък
Можете да придадете много блясък на косата си с тази домашна медена маска. Тя е особено подходяща за руси и светли коси, тъй като придава не само жизненост, но и наситен и плътен цвят на косата. 2 с.л. мед смесете със сока на 1 лимон. Бъркайте, докато медът се разтвори. Нанесете сместа върху косата и я разрешете косата с помощта на широк гребен. След 10-15 минути изплакнете и старателно измийте с шампоан и балсам.

#Домашна маска с масло срещу цъфтящи краища
Краищата на разделяне могат да бъдат предотвратени с тази домашна маска за коса, изработен с авокадо или кокосово масло и мед, а също и че ще направи косата ви по-еластична и блестяща.Разбира се, това DIY маска за коса няма да замени обичайното изрязване, защото трябва да отрежете косата си след няколко месеца в зависимост от увреждането на косата, така че тя ще изглежда по-здрава. Вие ще трябва: 2 супени лъжици от авокадо или кокосово масло се смесва с 1 чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка ябълков оцет. Нанесете домашна маска за коса равномерно върху косата си и след 30 минути измийте косата с шампоан и балсам. Ако имате дълга коса, можете да се удвои или утрои рецептата.

#Хидратираща домашна маска за изтощена и суха коса
Необходими са ви: 1/2 ч.ч. майонеза и 1 ч.л. пчелен прашец или пчелно млечице (или органичен суров мед). Смесете прашеца или пчелното млечице с майонезата и разбъркайте добре. Нанесете сместа от корените, по цялата дължина на косъма до краищата. Оставете маската в продължение на 20-30 минути и изплакнете с топла вода. Накрая измийте косата си с любимия си шампоан и балсам.

#Бърза домашна пролетна маска за стимулиране растежа и здравината на косъма
Ето една домашна маска за коса, която е изключително бърза и лесна за приготвяне. Смесете 1 жълтък с 3 с.л. ракия (или друг силен алкохол) и нанесете сместа от корените си и по цялата дължина на косъма до краищата края. Ако косата ви е по-дълга, увеличете количеството два или три пъти според нейната дължина. След 20-30 минути измийте косата с шампоан и балсам.