.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Боя за коса променя цвета си според температурата наоколо

| преди 1 година
коса
Снимка: iStock

Една фирма UK нарича невидимия разкри боя за коса, която може да се промени между два цвята, ако температурата около вас променя.

Боята за коса, наречена Fire, бе представена съвсем скоро, на Седмицата на модата в Лондон. Иновацията ни накара буквално да възкликнем от изненада! Боята позволяват косата да се променят в различни цветове според температурата - от черно (студено) до червено (горещо), от черно, до бяло, от сребърно до синьо, от синьо до бяло, и от черно до жълто. Боята пада след няколко измивания на косата и не оставя трайно увреждане.

Вижте как се променя цвета ТУК.

Интересното изобретение работи с помощта термохромно мастило. Технологията се използва в различни опаковки и термочаши, за да се сменя цвета на текста, в зависимост от температурата. Същата се прилага и за косата, без да се уврежда скалпа на човека обаче, тъй като традиционното термохромно мастило е токсично. Токсичните съставки са заменени с други.

Багрилото работи с помощта на комплекс от въглерод-базирани молекули, които се променят при различна температура. Синьото се активира при температура 15° C (59° F), червеното става черно при 31° C (88 ° F).

 

Ключови думи:Промяна, Цвят, Коса
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?