В сезонът на кайсиите няма как да не обърнем внимание на тези вълшебни мъхести плодчета и да не ви предложим една ефективна и изключително лесна за приготвяне домашна кайсиева маска.

Наред с невероятните си целебни качества, с които въздейства на организма отвътре, това мъничко слънчице има "таланта" да чисти, овлажнява и подхранва кожата ни и отвън. На всичкото отгоре обичаното от всички сладко мъниче е подходяща за всеки тип кожа без изключение! Ролята да забавя процесите на стареене и да поддържа млада и еластична кожата на лицето преди всичко се дължи на киселинното съдържание и на високото количество каротин в кайсията, в който се синтезира витамин А. Наред с това кайсията, поради концентрацията си на пектинови вещества, известни с антиоксидантните си свойства, е и прекрасен лек срещу акне. И още нещо – за разлика от прасковата, кайсията не предизвиква алергична реакция!

И така, да пристъпим към действие:

Пригответе си 3 - 4 узрели кайсии. Измийте ги, попарете ги във вряла вода. След като ги извадите, нарежете ги на малки кръгчета и отстранете кожата. Пасирайте ги до получаване на пюре. Добавете няколко капки зехтин за суха кожа или сок от лимон за мазна кожа. Нанесете маската върху лицето и след 20 минути измийте със студена вода. Ще останете удивени от нежността и кадифената мекота на кожата си.