#Ексфолирайте
Истината е, че няма нищо по-лошо от нанасянето на червило върху напукани и сухи устни. Преди да нанесете червилото, първо ексфолирайте нежно с памучна влажна кърпа или ексфолиант за устни. Ексфолирането и масажът не само ще премахне мъртвите клетки от повърхността на устните, но и ще подобри кръвообращението, придавайки обем, цвят и сочност на устните. Това ще ги превърне в чудесна основа за гланца или червилото.

#Предхождайте всяко нанасяне на червилото с основа
Нанасянето на основа е от съществено значение, независимо дали става дума за фон дьо тен, сенки за очи или лак за устни. Основата играе роля на защитна бариера, като същевременно подчертава цвета и увеличава трайността на червилото върху устните ви. Освен това базата за устни има лифтинг ефект. Тя омекотява, грижи се за устните и ги предпазва с помощта на витамини и масла.

#Създайте база, която ще подчертае цвета на устните
Една от ключовите стъпки за постигането и подчертаването на яркия цвят на устните е изборът на подходяща основа, която да помогне при акцентирането на цвета, който ще нанесем върху нея. Тайната? Направете основата под червилото в неутрален тон. Нанесете тънък слой цветен овлажнител или фон дьо тен, за да смекчите естествения цвят на устните.

#Избирайте цветовете разумно
Избирайте нюансите според цвета на тена си. Ако имате бледа и светла кожа, розовото е вашият цвят. За кожа в топли маслиново-бронзови оттенъци, подходящи са портокаловото, розовото и сигнално червеното. На матовата кожа пък най-много прилягат дръзко оранжевите цветове.

#Носете молив за устни
Не пренебрегвайте ролята на молива за устни. Той им придава обем и секси форма. Освен това моливът действа като лепило за червилото. Помага и за леката неутрализация на червилото, за да изглежда нюанса му по-близък до естествения.

#Използвайте пигмент за устни
Носенето на ярко червило може да изисква известна поддръжка през целия ден. За да не избледнее, нанесете върху него пигмент за устни с цвят максимално близък до този на червилото. Това ще ви помогне да запазите яркия и равномерен тон на устните си през целия ден, без да ви се налага да тичате постоянно до огледалото.

#Попийте
За да подсилите естествения ефект от цвета и да го запазите по-дълго време, между две нанасяния на червилото притиснете с хартиена кърпичка към устинте си с нежни потупващи движения. Това ще ви помогне да фиксирате цвета.

#Оформете горната дъговидна линия
С помощта на коректор и малка плоска четка оформете внимателно и подчертайте извивката на горната устна. Това ще ви помогне да постигнете плътност, форма и обем, за каквито сте мечтали.