Тази година лятото дойде по-рано от обикновено и на дневен ред вече са всички свързани с него модни въпроси. Тенденнциите при червилата са ярките цветове, перлен ефект, разнообразни цветови тонове и екстравагантно черно. Макиажът за устни, както и начините за създаването му през настоящия сезон, са разнообразни както никога.

Сияйно розово

Този сезон актуален е блясъкът за устни с розов цвят, допълващ и ярките тоалети за знойните вечери, и класическата вечерна рокля.

Очертайте с молив в тон с блясъка контура на горната устна, след това поставете блясъка по цялата повърхност на устните – този начин помага да се избегне размазването. За нанасянето на блясъка използвайте тънка четчица за устни – тя позволява да бъде равномерно разпределен цвета и да е акуратно направен.

Малка хитрост


Искате да направите тънките устни или да коригирате формата им – не е сложно.

Най-важното е да запомните основните методи на визажистите – прикрийте реалния контур на устните с тонална основа, после с молив нарисувайте нов. Ако имате тънки устни, направете очертанието малко над природната линия, а ако са много дебели – малко под нея.

Правилно решение

При избора на цвят може да направите пропуск. Затова ето няколко правила, които са в основата на идеалните устни – ярко оранжевото привлича вниманието към зъбите и увеличава природния им жълтеникав оттенък, притежателките на рижа коса не бива да експериментират с виолетовото на устните, а дамите със светли коси могат да се лишат от изразителността на чертите на лицето си, ако изберат червило с телесен цвят.

Слънцето по устните

Колкото по-ярко е слънцето, толкова по-изискано изглежда този цвят по устните. А също изключително добре подхожда на девойки със загар.

Ако се спрете на наситено оранжево, от самото начало помислете за основа - тя ще изглади повърхността на устните и ще удължи живота на макиажа. За това трябва да нанесете на устните фон дьо тен и след това червило.

Подчертайте контура , като разпределете малко от червилото на дървена пръчица за нокти – тънкият й край ще помогне да направите очертанието по-правилно.

После долепете до устните салфетка и с помощта на четчица или гъбичка ги покрийте с пудра – тя ще се смеси с цвета и ще го направи по-издържлив. В заключение поставете още един слой червило.

Безупречен тон за всеки

Тъмни - класическите винени и вишнени нюанси безупречно подхождат на по-мургава кожа.

Универсални - червените тонове подчертават леко загорялата кожа.

Светли - кораловите тонове могат да устоят на останалите акценти – съвет за момичета с кожа с цвета на слонова кост.

Експертите

Какво да изберем за лятото – червило или блясък?
Макиажът трябва да бъде естествен. При нанасянето на блясъка избягвайте контура, а червилото най-добре да се нанася с пръст – така устните изглеждат по-обемни.

Как да съхраним по-дълго макиажа на устните през лятото?

При лятната жега той се задържа за по-дълго, ако в началото на цялата повърхност на устните се постави молив в тон с червилото.

Какво е необходимо да има в козметичната чантичка през лятото?

Блясък с естествени нюанси – те изглеждат естествено и денем, и вечер, придават на устните обем и позволяват бързо да оправите макиажа си даже без огледалце.