Да превърнем предметите от ежедневието ни в пъстра декорация за нокти – това е задачата, която си поставихме този път. Мисля, че се получи, но това най-добре ще прецените вие.

Техниката декупаж се използва за декориране на предмети, които най-често присъстват в нашия бит – вази, саксии, рамки за снимки, чинии, чаши, дъски за рязане и много други. Идеята да използваме салфетки за декорация и преобразяване на дома ни се стори лесна работа, затова използвахме пъстри салфетки, за да си направим маникюр.

 

Необходими материали:материали
Салфетки с мотиви – цветя, животни, плодове
Лак за основа
Топ лак
Ножици

 

 

Маникюр от декупаж в стъпка по стъпка:
1. На почистени и оформени нокти нанасяме два слоя основа (може и лак за френски маникюр – ние използвахме такъв). По-добрата опция е да правите ноктите един по един, за да не ви засъхне прекалено много лакът.
2. Изчакваме около 30-40 секунди, за да може лакът да засъхне леко и в никакъв случай напълно. Подробните стъпки можете да проследите в снимковия материал горе.
3. Предварително изрязаните салфетки (ние сме си подбрали определени елементи от салфетката, които ни харесват) във формата на нокътя, поставяме върху него. Притискаме, за да залепне по-добре.

маникюр

4. Откъсваме краищата на салфетката, които не сме успели да изрежем съвсем правилно, но след като лакът засъхне и салфетката е фиксирана за нокътя. Следвайки същите стъпки и темпо, лакираме и залепваме и останалите нокти.
5. След като всичко е добре изсъхнало нанасяме топ лак, който ще фиксира салфетките и ще ни позволи да вършим обичайните домакински дейности без да се  притесняваме, че нещо ще се отплепи. След изсъхване нанасяме още един слой за блясък.

маникюр

Готови сме! За малко повече от половин час си имаме чисто нови нокти – с листенца, завъртулки и в пъстри цветове.