Всички дами познават приятното чувство да излезеш от фризьорския салон с перфектно оформена прическа и шока от развалянето й след първото измиване. Придаването на красивия обем всъщност не е чак толкова трудно за постигане дори без помощта на коафьор.

Ето кои са седемте стъпки към оформянето на прическата с „уау – ефект”:

Стъпка 1

Нанесете съвсем малко заглаждащ серум върху току-що измита и добре подсушена с хавлия коса, като го втривате с пръсти от корените към върховете. След това напръскайте косата със спрей, който ще я предпази от изсушаване при обработката със сешоар.

Стъпка 2

Изсушете косата, но не напълно. Насочете сешоара към корените, прокарайте пръсти през тях и издърпайте косата напред – това ще спомогне за придаването на малко обем.

Стъпка 3

Разделете косата на пет части, увийте ги и ги защипете с фиби. Трябва да имате кичур отгоре, два - отляво и отдясно, и още два на тила. Ако косата ви е тънка, можете да разделите всеки от тези кичури на две.

Стъпка 4

Махнете фибата първо от кичура отляво. Увийте го около кръгла четка, като я поставите под кичура. Докато го сушите, дърпайте четката леко надолу и се старайте топлата въздушна струя да следва движението на „помагалото”. Повторете същата процедура и с кичура отдясно.

Стъпка 5

Махнете фибата от кичура, увит на темето, поставете четката върху косата и я разрешете от корените към върха. Увийте кичура около четката. Подсушете добре корените, като същевременно бавно дърпате четката нагоре и насочвате сешоара в същата посока.

Стъпка 6

За да можете да виждате кичурите на тила си, съвсем леко приберете с фиба вече обработените кичури коса, махнете шнолката от левия кичур отзад и завъртете главата си надясно. Поставете четката под кичура, в корените му и започнете да движите четката надолу към деколтето ви с въртеливи движения. Насочвайте сешоара към четката. Повторете същите действия при оформянето и на десния заден кичур.

Стъпка 7

Стилизирайте прическата с лак за коса.