.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Не искаш операция, но не искаш и бръчки... Това е вариант

| преди 21 седмици
бръчки
Снимка: Istock.com
Анелия Николова – кинезитерапевт в Jewel Skin Clinic, разказва за процедурите, които премахват бръчките и двойна брадичка неоперативно

Борбата с бръчките и отпуснатата кожа се е превърнала в лична мисия на много жени в определен етап от живота им. Колкото и да сме в хармония със себе си и да приемаме знаците, които оставя върху лицето и тялото ни възрастта, на всички ни се иска да сме стегнати и по-дълго млади и красиви. 

Признаците на възрастта проличават най-вече върху лицето. То е първото, което виждаме сутрин в огледалото и първото, което показваме на хората около нас. Оперативният лифтинг е един от начините да върнем младия вид на лицето и шията, но струва ли си тази висока цена? Има вариант, при който решението е неоперативната намеса с процедури с TriActive+.

Срещаме се с Анелия Николова – кинезитерапевт в Jewel Skin Clinic, която ще ни разкаже повече за това как да предотвратим и намалим бръчките по челото, около устата, както и отпускането на кожата на шията. 

TriActive+


- Защо се появяват бръчките?
- Стареенето на кожата е неизбежно. То се дължи на комбинация от фактори –вътрешни и външни. Не всички от тях обаче са неизбежни. На някои може да се повлияе ефективно. Един от най-сериозните фактори за появата на бръчките е недостигът на колагенови влакна в организма. Колагенът е най-важният елемент, отговорен за поддържането на гъвкавостта и еластичността на кожата. Човешкият организъм произвежда колеген на 100% до 25-годишна възраст. След това производството му намалява, вследствие на което кожата се отпуска и първите видими признаци на стареене са на лице.

- Можем ли да повлияем на бръчките с кремове и концентрати?
- Повърхностното третиране на кожата с различни козметични продукти може да повлияе благоприятно, но не и да върне младия вид на лицето и шията. За да бъде постигнат видим ефект и премахване на сериозните бръчки, трябва да се достигне до дълбоките слоеве на кожата. TriActive+. може да го направи, защото той спомага производството на колаген още с първата процедура. Вследствие на увеличения колаген отпуснатата кожа става по-стегната и по-твърда, бръчките и дълбоките линии около устата, очите или по шията естествено се запълват и изглаждат.

- Какво се случва по време на една процедура с TriActive+. Боли ли?- Специално за лицето и шията, ние работим с два определени накрайника – този за лимфен дренаж и радиочестотния накрайник. Първо зоната се обработва с накрайника за дренаж, чрез който се подобрява цялостният приток на кислород. Кислородът е изключително важен за регенерацията на кожата и нейния млад вид, но с възрастта процесът се нарушава и тя все по-трудно получава необходимото подхранване. Резултатите от недостига на кислород са фатални за добрия вид на кожата. С процедурата връща балансът и се помага за цялостната ревитализация на кожата.
Радиочестотният накрайник на апарата пък използва мултиполярна технология, която допълнително атакува бръчките. За целта се използва електрически ток със специфични параметри, които са съвсем безвредни за лицето. Системата има продължително охлаждане и така се предотвратява усещането за парене. Радиочестотата стимулира контракциите на колагеновите фибри и активира микроциркулацията. С нея могат да се третират дори и най-малките бръчици по лицето. 
Процедурата е кратка - от 15 до 45 минути и е напълно безболезнена.

- По какви части на лицето може да се работи с този апарат? 
- Можем да заличим напълно двойната брадичка, да изпънем кожата в зоната около очите и скулите, без скалпел. Процедурите с този апарат не бива да се прилагат при възпаления на кожата, при бременност и кърмене и сърдечно-съдови проблеми. 

- Колко процедури трябва да се направят за видим ефект и трайно подобряване вида на кожата?
- 10 са процедурите за гарантиран успех. Извършват се веднъж или два пъти в седмицата. За да не бъде  изгубен ефекта от процедурите, е необходимо да се правят поддържащи терапии – от една до две, в зависимост от състоянието на кожата. 

Ключови думи:@
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Били ли сте жертва на сексуално насилие?