Играта със светлина и чудесата, които озаряването може да направи с лицето на жената, са наистина забележителни. Хайлайтърите са именно такъв продукт - придават свежест и блясък, скулптурират и подчертават, придават оптически кунтур на лицето. Продуктът се среща в различна форма - прахообразни и компактни пудри, кремообразни или течни, молив и стик. Те не придават цвят на лицето, а само озаряват. Обикновено са в нюанс, по-светъл от цвета на кожата. Хайлайтърите са завършващият щрих на грима, последният продукт, който се нанася след основа, фондьотен и пудра.

Как и къде да нанасяме хайлайтър правилно?

Как да нанасяте хайлайтър зависи от вида, който сте си купили. Прахообразните се нанасят по-лесно. Нужна е само широка четка за грим. При тях трябва да внимавате да не станат на петна. При кремообразните това притеснение отпада, тъй като лекото размазване с пръсти не позволява това да стане. Кремообразните са подходящи за кожа с по-широки пори и други несъвършенства, защото не ги подчертават, а дискретно ги прикриват. 



Нанеси с едно движение

Това е от основните правила за използване на хайлайтър - нанасяте само с едно движение от продукта, а след това сливате и размазвате с четка или пръсти. Нанася се на скулите, под очите, слепоочието, на чупката на веждите, по средата на носа (по дължина), средата на брадичката.

Скули - ако слагате пудра на най-изпъкналата част на скулите си, то сложете хайлайтър над този участък. Изтеглете към корените на косата.

Челюст - по дължината на челюстта, без да стига до корените на косата и брадичката

Вежди - ако сте с дълги вежди с добре оформена и изразена чупка, може да нанасяте хайлайтър и под и над веждата. Ако веждите ви са по-светли, тънки и клепачите ви са ниски, пропуснете нанасянето отгоре.

Нос - съвсем малко количество на върха на носа и един щрих по дължината му. Ако кожата ви е по-мазна, може да пропуснете това място, тъй като носът обикновено се омазнява доста.

Чело - поставя се ветрилообразно от мястото между веждите до средата на челото. Внимавайте, ако сте с мазна кожа, защото това е част от Т-зоната, която принципно доста блести от излишния себум.

Не пропускайте

Това са малки акценти, които често се забравят, но лицето ви ще изглежда още по-добре, ако им обърнете внимание

Между веждите, в горната част на носа
Придава допълнителна изразителност на погледа

Над устните
Поставя се между двете линии, свързващи устните и носа.

Ключици
Поставя по малко от продукта по дължината на самите костици.