Кой би могъл да ви даде по-добри съвети срещу стареенето, от самите дерматолози. Подготвили сме ви няколко трика, които при стриктно спазване ще поддържат кожата ви млада дълго време, без намесата на хирург. За вас ние проучихме:

  1. Тренирайте постоянно и поддържайте активен начин на живот – Тренировките и движението спомагат циркулацията на кръвта и достигането на полезните съставки в нея до кожата ви.

  2. Старайте се да не напрягате лицевите си мускули докато тренирате – напрягането на лицевите мускули може да задълбочи някои от фините линии на лицето ви, като същевременно отслаби тези на врата ви и по този начин доведе до увисване на кожата.

  3. Опитайте те се да не пушите – пушенето забавя  притока на кислород в кожата ви, като по този начин задълбочава фините бръчици и обезцветява кожата.

  4. Когато пътувате със самолет, избягвайте местата до прозореца – сядайки до прозореца излагате лицето си на огромна доза UV-лъчи, благодарение на голямата надморска височина.

  5. Не пипайте постоянно лицето си – по този начин разпространявате бактерии, които могат да доведат до раздразнение и по-лошо – да останат белези.

  6. Старайте се да си лягате в 23:00 часа най-късно всяка вечер, за да оптимизирате натуралната секреция на хормона на растежа, който повишава обновяването на клетките и производството на колаген.

  7. Избягвайте яркото слънце между 10 сутринта и 4 следобед – колкото и банално да звучи, този съвет е особено важен за жените, които искат дълго време да се радват на хубава кожа.

  8. Хранете се здравословно и избягвайте приема на захар и сол – тези съставки буквално се „залепят” за колагена в кожата ви, като по този начин го унищожават двойно по-бързо.