Много често след раждането кожата става чувствителна и се нуждае от повече грижи, отколкото полагаме обикновено. Козметичните продукти, които използваме също изискват внимателен подбор, точно както правим такъв с козметиката, която пазаруваме за нашите малчугани. Вместо да се чудите дали лосионът за тяло съдържа консерванти и оцветители, най-разумното, което можете да направите е да използвате бебешките продукти. Всички те съдържат естествени съставки и такива, които не биха навредили на нежната бебешка кожа. Опитайте ги и вие.

Бебешки крем при смяна на пелените – предназначен е за най-чувствителните зони на бебешката кожа - дупето и гънките около него. Помага при зачервявания и алергични реакции. Мамите могат да го използват за облекчаване на напуканата кожа, раздразнена и за белези от цезарово сечение.

Бебешка пудра – има много приложения, защото е натурална и не съдържа талк. Можете да използвате за поемане на мазнината от косата (ако имате проблем с бързо замърсяващ се скалп), както и ако имате проблеми с изпотяването през лятото - просто нанесете на проблемната зона след баня, както се прави и с бебетата.

Бебешки лосион – ако ви е омръзнало да попадате на лосиони за тяло, които или са прекалено мазни, или не ви помагат да се справите успешно с напуканата кожа, то е време за бебешки лосион. Дори можете да използвате като крем за лице и тяло едновременно и също толкова ефективно.


Бебешки шампоан – имате проблеми с продуктите за коса, които се разтичат по лицето ви и очите ви започват да смъдят? Формулата на бебешките шампоани винаги е нежна към кожата и сетивата. Можете спокойно да използвате козметиката на вашия малчуган, като косата ви ще стане гарантирано по-мека и по-лесно ще я разресвате.

Бебешки слънцезащитен лосион – ако имате млечно бяла кожа и всяко лято изгаряте първа на плажа, то не се замисляйте дори и за миг дали може да използвате лосиона на бебето, за да предпазите кожата си. Обикновена защитният фактор за детската кожа е максимален, така че може да разчитате, че ще защити успешно и вас.

Бебешко олио – хубавото на бебешкото олио е, че омекотява кожата, без да я омазнява повече от необходимото. Придава й гладкост и създава защитна преграда, против излишна загуба на влажност, като предпазва кожата от изсушаване. Чудесен продукт за след плаж и през лятото, когато кожата ни се нуждае от хидратация.

Бебешки душ-гел - още един продукт, който ще се отнася с вас и кожата ви като към кралица. Формулите са нежни и натурални, така че ако имате чувствителна кожа, не се замисляйте.