Става въпрос за олиото от броколи. Какво? Не сте чували за него! Заслушайте се. Прелистете каталозите на любимите ви козметични каталози и обърнете вниманието на състава, характерен за съвременните козметични продукти.

Серум, крем за лице, лосион за тяло, термална вода... всички те са само част от красивото порфолио на козметиката на новото време. Всеки един от тях притежава екстракт от броколи, който прави чудеса с кожата.

Една от ценните му съставки е омега-9 киселина, която подхранва и предотвратява омазняването на кожата. От друга страна високото ниво на витамин А спомага за обмена и регенерацията на клетките. Както може да се досетите, този процес е пряко свързан с появата на бръчки. Не на последно място е важно да уточним, че продуктите с екстракт от броколи, съдържат и арахидонова киселина, стимулираща епидермални липиди и спомагаща за укрепване на епидермиса.

Имайте предвид, че използвайки този вид козметика, вие не само осигурявате здраве на вашата кожа, но и я предпазвате от страничните ефекти при използване на тежък грим.