Хранете се здравословно, пийте повече вода, не пушете цигари и не пийте алкохол, правете упражнения. Това са петте закона, които трябва да следвате, ако искате мека и гладка кожа. Освен тях, разбира се, у дома може да пробвате няколко изпитани метода за борба с портокаловата кожа. Ето най-лесните домашни процедури против целулит:
|
Морска сол във ваната
Накиснете тялото си в топла вана, в която предварително сте сложили 2 чаши морска сол и 5-6 капки есенциални масла по избор. Докато сте под водата масажирайте нежно тялото с кръгови движения, като наблегнете на проблемните участъци. 15-20 минути веднъж седмично са достатъчни.

На борба с оцет

Смесете 3 части ябълков оцет с една част масажно олио за тяло. Мажете засегнатите области два пъти на ден – сутрин и вечер, за постигане на оптимални резултати и минимизиране на целулита.

Кафява захар срещу портокалова кожа

Смесете чаша кафява захар (тя е по-подходяща от бялата за ексфолиране на кожата и за подобни случаи, тъй като идеално се смесва с останалите съставки), едно смачкано авокадо, малко зехтин и една лъжица мед. Сложете в блендер, докато се получи еднородна смес. Ексфолирайте кожата 2 пъти в седмицата.