Дебели, плътно очертани вежди - този акцент забелязваме все по-често по лицата на известните жени. Веждите определено са онази част от женското лице, която може много да промени неговото излъчване - сближени ще ви направят да изглеждате сърдити, с висока чупка - учудени. Очертаването на веждите е лесен начин да изглеждате добре, докато изчаквате косъмчетата им да пораснат достатъчно, за да ги оформите така, както желаете. Ето кои известни лица имат такава визия в момента или пък веждите са изгирали важна част за славата им в миналото.

Веждите могат да се направят плътни и дебели със специални моливи за вежди, както и със сенки съ специална четчица. Моливите обикновено са в два нюанса - за светлокоси и за тъмнокоси. Сенките са със специална четка, подрязана под ъгъл, така че с нея да може прецизно да се очертае линия. Особено важно е, ако акцентирате на веждите, да не поставяте силен акцент и на устните.

Николета Лозанова

От известно време лайфстайл звездата и водеща на предаването „Папараци” е с визия, която включва доста дебели вежди. За грима на Николета се грижи Джулия Ангелова - известна гримьорка на звездите и често предпочитана за важни поводи като сватби и хай партита. Самата Николета е споделяла, че тайната на изразителния й поглед са именно веждите, както и че обожава жените, чиито вежди са плътни.

Николета и Златка - сестри по вежди
Снимка: acebook.com/nikoleta.lozanova

Елена Кучкова
Новият имидж на Ели Кучкова включва не само промяна в цвета на косата, но и на веждите. Ако до скоро тя залагаше повече на естествените си, сравнително светли и тънки вежди, вече е в другия отбор.

Снимка: facebook.com/eli.Kuchkova



Ирмена Чичикова
Актрисата избира естествената визия, която при нея е буквално овенчана с плътни къси вежди. Нежната и талантлива Ирмена определено изглежда много добре точно така, дори да не следва модни тенденции, а да е просто себе си.

Снимка: Евгений Милов


Кара Делевин
Кара Делевин е един от съвременните образци за вежди, които буквално стават нейна запазена марка. И ако първоначалната реакция на някои хора е да се възмутят и да споделят негативното си мнение, то представете си я с тънки вежди... Няма да е същата, нали? Широки, гъсти и естествени - това са веждите на Кара.

Лили Колинс
Като малка, Лили Колинс много страдала заради своите дебели вежди. В училище дори ги оскубва изцяло. След това няма търпение те да пораснат и да останат такива, каквито са. С времето се научава да ги приема и дори нещо повече от това. Дъщерята на Фил Колинс твърди, че това е различното у нея, което я прави уникална. Затова в момента без никакви притеснения дори подчертава още по-плътно това, което й е дала природата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дженифър Конъли
Тя е една от малкото известни личности, които имат естествено дебели вежди и това никога не ги е притеснявало. В шоубизнеса дори я приемат за звездата, която диктува модата при този тип вежди.


Кийра Найтли
Кийра Найтли също е пример за перфектното съчетание на миловидно лице с дебели вежди. Контрастът сякаш засилва излъчването и на двете.


 

Одри Хепбърн
Миловидното лице на Одри Хепбърн получава допълнителен чар заради естествено дебелите й вежди. Във времето, в което кукленският вид на Мерилин Монро жъне успех навсякъде, Одри идва, за да покаже другата страна – дивата красота. По повод нейната визия режисьорът Били Уайлдър често споделял, че заради нея пинсетите ще останат в историята.

Снимка: Getty Images

Елизабет Тейлър
Актрисата и модна икона от миналото също много държи на своите вежди и ги подчертава по всякакъв възможен начин. Често избирала светли шалове, с които да забради главата си, когато пътува, за да могат веждите и да изпъкват още повече.

Снимка: Getty Images

Брук Шийлдс
Брук също е известна със сравнително дебелите си и дълги вежди. Тя и допълнително ги удебелява с молив. Желанието й е да подчертае дивата си, естествена визия.

Снимка: Getty Images