Кратка визитка: Теодора Йовкова се занимава активно с "канго джъмпс" (Kangoo Jumps) от 01.10.2012 г., когато този спорт се появява за пръв път в зала в България и от тогава не е спирала да се развива. Теодора е дългогодишен професионален състезател по спортна акробатика, има много награди, медали и участия в различни състезания. Няколко години след прекратяване на професионалната си спортна кариера започва да се занимава с преподаване на различни аеробни класове, като спининг, порт де бра, аеробика, а в мига, в който пробва за първи път канго обувките, решава, че това е подходящият спорт за нея. А защо точно канго джъмпс – защото Теодора харесва идеята да се скача, скачането ни връща в детството и е един чудесен начин за отслабване, оформяне на тялото и средство за освобождаване от отрицателните емоции. Теодора е презентирала и участвала на различни аерофестивали в България.

Какво е канго джъмпс?
В продължение на години се стараехме да открием идеалните за дома фитнес уреди, които биха могли да предоставят ефективна и пълноценна тренировка, заемайки малко пространство и същевременно да са и вид забавление. Канго джъмпс са всичко това!

11 причини да скачате като кенгуру >>

Какво представлява една тенировка?
Професионални треньори ще се погрижат за вас и ще се постараят да ви изпотят на макс и в същото време ще ви заредят с много положителна енергия. Тренировките се провеждат под умелите напътсвия на треньори с международни сертификати и лицензи. За по-голямо удоволствие те тренират заедно с вас и следят зорко за правилната позиция на тялото и изпълнение на дадените упражнения.

Продължителността средно на една тренировка е между 45-60 минути. Задължително се започва със загрявака, която също така служи и за свикване с обувките (за новобранците =). Основната част включва петте основни стъпки на канго тренировката в различните им разновидности, като в зависимост от нивото на участниците, треньорите, задават по-сложни или съответно по-лесни варианти на основните стъпки.

Видове програми с канго джъмпс >>

Ефекти и ползи за здравето от канго джъмпс >>

Тренировката прилича на танц, тъй като стъпките се наслагват и след комбнирането им в края на основната част се получава един блок от стъпки, подреден в хореография, под звуците на комерсиална денс музика или готини хаус ремикси.

За допълнително натоварване, трябва да знаете, че всяка една от канго обувките тежи по 2 кг, т.е. вие тренирате с 4 кг тежест на краката си, което спомага за по-ефективна тренировка - не само скачате, но повдиганията, които се правят по време на тренировката, са по-ефикасни заради допълнителната тежест.

Теодора в действие

Проучвания сочат, че при една тренировка се изгарят около 400-800 калории. Трябва да се има предвид, че тази стойност е само ориентировъчна, тъй като количеството изгорени калории се влияе от интензивността на тренировката и други фактори.

Канго джъмпс е един от най-добрите начини да се отървем бързо от излишните килограми, да оформим коремните мускули, да махнем любовните дръжки, да изправим гръбначният стълб и да оформим красиви и стройни крака.

 


 

 

Какви хора го предпочитат - мъже, жени, млади или в по-зряла възраст?
Важно!!! Канго джъмпс не е само за жени.... В България има четирима мъже лицензирани инструктори. В различните стиловеq като Kangoo Kick, дори е за предпочитане да се проподава от мъже. Първият инструктор в България, преподаващ Kangoo Kick, е Росен Димитров - Росен се занимава активно с различни видове аеробни класове от над 10 години. Той преподава още спининг, също така е лицензиран инструктор по зумба

Спинингът стопява бързо излишните килограми >>

За деца под 12 години има специална програма наречена Kangoo Discovery, като обувките се различават от обувките за възрастни. Към настоящият момент у нас канго за деца има само в Плевен. Канго джъмпс е подходящ за всички възрастови групи - над 12-годишна възраст при програмите за възрастни, а при програма за деца, може да се практикува от 4-годишини.

Какви са предимствата пред другите видове спорт?
Постигане на бърз ефект - отслабване, стягане, бързо оформяне на коремната мускулатура, изправяне на гърба. Дамите могат да се сбогуват с коремчето и любовните дръжки. Хубавото е, че треньорът е заедно с теб през цялото време и те контролира за 100% резултат. А забавлението е гарантирано на 100%.

Основни съвети за начинаещи?
Няма групи за напреднали и начинаещи. Инструктурът се съобразява изцяло със спортуващия, като му задава темпо и следи за правилното изпълнение на дадените упражнения. Всичко, което ви трябва за тренировката, са удобни дрехи, високи чорапи или чорапи с гети, много подходящи са чорапите за ски или футбол. Кърпа ще ви се предостави безплатно на рецепция в аеробни студия Be Shape (за да почистите лицето си). Задължително бутилка вода, която може да закупите на място, тъй като по време на тренировка се губят много течности и това може да доведе до дехидратация.

 

Практикува ли се от бременни?
НЕ е препоръчително, защото е много интензивен спорт, свързан с много подскоци. Даже е забранено!

 

Къде можем да ви намерим?
Be Shape има две зали за спорт:

Be Shape studio - Център в "Лозенец".
Адресът е ул. "Драгалевска" №1 (кафе The Cat ). Достъпът е много лесен от всички точки на столицатa - до там стигат трамвай № 10, близо е метростанция „Джеймс Баучер”, движат сe и маршрутки 7, 8, 19, 25, 32, 41, 43 и 44. Телефонът за връзка е 0889/209 155.

Be Shape studio - Люлин се намира на бул. "Джавахарлал Неру" 30 в Спортно-развлекателен комплекс „RestART“ - входът е срещу КООП пазар „Люлин“. Достъпът също е много лесен - с тролей № 7, трамвай № 8, на 300 метра е метростанция "Люлин", пред комплекса има свободни паркоместа. Телефонът там е 0889/209 155.

Можете да ни пишете на [email protected], както и да ни потърсите във Facebook.