Една от най-големите емблеми на НБА - Коби Брайънт, загина в катастрофа с хеликоптер. Заедно с него е пътувала и починала и 13-годишната му дъщеря Джиана. Още 7 души са загинали при инцидента, който по данни се е случил, заради намалена видимост. 

Суперзвездата на американския баскетболен отбор "ЛА Лейкърс" е пътувал с хеликоптер "Сикорски", който е изгубил височина около хълмовете в района на Калабасас, северозападно от Лос Анджелис, Калифорния. Прякорът на Брайънт бе Черната мамба. В кариерата си е отбелязал 33 643 точки, има 7047 овладяни борби и 6306 асистенции.


Джиана-Мария, по прякор Джиджи, е втората дъщеря на Коби и Ванеса. Специалисти в спорта са й предричали бляскава баскетболна кариера. Джиджи често е посещавала мачове на "ЛА Лейкърс". 

Много баскетболни мачове прекъснаха за минута мълчание за Брайънт. Нюйоркската "Медисън Скуеър гардън" грейна в лилаво и златно в памет на покойната спортна легенда. Популярни личности от света на спорта, политиката, киното, музиката и изкуството изразиха скръбта си в социалните мрежи за загубата на Коби Брайънт.

"Коби беше легенда на паркета и тъкмо започваше един изпълнен със смисъл втори дубъл. Загубата на Джиана, за нас като родителите е дори още по-тежка. С Мишел изпращаме своята любов и молитви на Ванеса и цялото семейство Брайънт в този немислим ден", написа Барак Обама в профила си в Twitter.

Певицата Алиша Кийс и Boys II Men откриха церемонията по раздаване на наградите "Грами" с песен в памет на Коби Брайънт. 

Леброн Джеймс не можеше да повярва, че неговият приятел е загинал. Само няколко часа преди катастрофата Кобе поздрави Леброн в социалните мрежи, който го изпревари по отбелязани точки в НБА.

Тенисистът Ник Киргиос облече фланелка на Кобе с номер 8 преди мача си с Рафаел Надал на Australian Open.

"Нямам думи, с които да изразя болката, която изпитвам от тази трагедия да загубя моята племенница Джиджи и моя брат Коби Брайънт. Обичам ви и винаги ще ми липсвате. Моите съболезнования към семейство Брайънт и семействата на останалите загинали на борда. Лошо ми е", гласи съобщението на Шакил О’Нийл.

Футболистът Лео Меси, с когото заедно участват в супер забавна реклама на аеролинии, също сподели кръбта си:

"Нямам думи ... Цялата ми любов към семейството и приятелите на Коби. Беше удоволствие да се запознаем и да споделим хубави времена заедно. Бяхме гений като малцина други."

 Деми Ловато, Калид и Джъстин Бийбър бяха едни от първите, които реагираха с постове в социалните мрежи по повод трагичното събитие. 

Селена Гомес сподели общи снимки с Кобе и сподели, че новината е наистина сърцераздирателна. 

 

Почивайте в мир!