Прясно приготвените плодови и зеленчукови сокове са идеални за поддържане на стройна фигура. Ежедневна консумация на фрешове сутрин или между храненията гарантира преодоляване и на пролетната умора. Витамините, минералите и аминокиселините осъществяват активна детоксикация на организма. Плодовата захар доставя нужната енергия на тялото, без да се внася и капка мазнина.

Един ден в седмицата може да консумирате само сокове, ако искате да намалите теглото и да стегнете фигурата си.

Приложете главното правило: "Изпийте 8 чаши сок за деня”.

Правете почивки с интервал от 2 часа преди да изпиете поредната чаша прясно изцеден сок.

Между соковете може да пиете вода или билков чай. 

Постарайте се през този ден да не ядете нищо друго. Соковете ще потушават успешно чувството ви за глад и леко ще проведете разтоварването си.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Наричани "течности на вечното здраве”, соковете са идеалният начин за поддържане на алкално-киселинното равновесие на организма.

Цитрусовите плодове помагат за премахване на задържаната течност в тъканите и спомагат за отслабване. Активират разграждането на мазнините и изхвърлянето на токсините от тялото. Наред със съдържанието на витамините: A, В1, В2, а също натрий, калий, калций, магнезий и желязо,

основното съкровище на комбинирания сок от портокали и грепфрути е витамин С. Той не е подходящ обаче за хора с възпаление на стомаха и червата.     

За хора, които имат гастрит с повишена киселинност се препоръчва да пият сок от манго за успокояване на лигавицата на стомаха. Освен това той се използва като природно средство срещу безсънието. По съдържание на бетакаротин плодовете манго превъзхождат дори морковите.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Натуралните сокове са подходящи за разтоварване на организма. Вие сами можете да си ги приготвите фреш в комбинации по избор в домашни условия.

Превъзходна основа за зелени коктейли е стъблото на целината. Използват се сок от магданоз, зелени краставици, зелената салата, киви, спанак, киселец, бяло грозде.

Съдействат за дехидратиране и премахване на отоците.  

Защитават черния дроб от вредни вещества попаднали чрез храната и водата в организма (тежки метали и пестициди).

В комбинация с антицелулитен масаж зелените фрешове, консумирани редовно, видимо подобряват фигурата.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Зеленчукововият фреш, комбинация от зеле, целина и ябълки е изключителен естествен тоник.

Данни за различните сокове и за какво е предназначена всяка комбинация от тях може да прочете в следващия пост:

http://ladyzone.bg/gallery/zdraven-blog/svezhite-sokove-sa-nezamenimi.html