Всеки има нужда от почивка и заетият с умствена, и с физическа работа. Фокусираните в кариерата си хора са под постоянно психоемоционално натоварване с високо кръвно налягане, сърцебиене и главоболие. За да се запази удовлетворението от работата, приложете уникалната си дарба да подреждате своя живот с майсторско умение. Затова поддържайте баланс между работа и почивка.

Преумората е основната причина за потиснатост и раздразнителност. И цялото си време да прекарвате на работното си място от това няма да станете по-продуктивни. Обновявайте тялото си със заслужена почивка. Планирайте, разпределяйте задачите и ги следвайте, така че да ви остава свободно време за почивка. 

Изберете това, което ще ви кара да се чувствате напълно нов човек: SPA - процедури, морски приключения, задгранични пътешествия, туризъм и др.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Усилената работа изисква дълъг отдих. Осигурете си най-обикновените неща като здраво наспиване, тишина и уединение. Постарайте се да забравите за проблемите, свързани с работата.

Преминете на режим "безвремие”. Не може да постигнете щастие и здраве без почивка, а тя е най-пълноценна, когато сте в компанията на любимите хора. Релаксацията на мускулите и на ума осигурява прилив на нови сили. 

Смехът и целувките през ваканцията ви правят по-спокойни и здрави. Причината е, че хората, които се смеят имат по-ниски нива на кортизол, хормон на стреса.

Разходките в нови места, кое от кое по-красиви, оставят незабравими спомени. След такава ваканция ще се върнете към нормален жизнен ритъм в работната среда напълно презаредени и със здрави нерви

Разнообразната почивка допринася за повече успехи.

Снимка:Thinkstock/Getty Images