Оказва се, че истинският органичен мед (не този, който вече се нарича - съвсем правилно - "пчелен продукт") е извор на здраве и е направо магичен за външния ни вид. Освен това научихме няколко доста интригуващи факта, които бързаме да споделим с вас:

Медът е достатъчен за поддържане на живота

Знаете ли, че медът може да ви спаси живота? Той е единственият хранителен източник, в който се съдържат всички необходими съставки за поддържане на живота. Това означава - антиоксиданти, витамини и минерали, дори вода. На практика - ако се изгубите в гората, но имате бурканче мед в раницата си - щансовете да оцелеете се увеличават правопорционално с лъжичките пчелен продукт, които ви остават.

Медът е здравословен

В меда се съдържат ензими, които подпомагат смилането на храната, което пък на свой ред поддържа работата на имунната система. Освен това медът е полезен при свалянето на тегло и за здравината на костите. На всичкото отгоре е чудесен източник на енергия. 

Медът е лечебен

Преди много години медът е бил предписван за лечение на някои заболявания. Днес се използва при шарка, язва и дори срещу Ешерихия коли. Медът помага и при сезонни алергии - условието е да е местно производство. Пчелният продукт има антибиотични свойства, които лекуват инфектирани рани. Естествено - облекчава болно гърло, особено ако е смесен с лимонов сок. 

Медът не се разваля

Истината е, че той може да издържи много дълго време и дори и след това да е годен за ядене. Интересно е, че бурканче мед било намерено в гробницата на Кинг Тут и то си бил чудесен за добавяне към чая на откривателите си.

Медът има различен вкус

... в зависимост от цветния прашец - тоест - от вида цветя, от който е направен. От тях зависи и цветът му.

Медът лекува акне

С помощта на бурканче органичен мед е възможно да излекувате акнето си. Забравете всички онези скъпи продукти в аптеките - нищо не може да се сравни с естествения процес на лечение с мед. Просто сложете малко в ръцете си, подръжте, за да се стопли и размекне (ако е захаросан) и намажете на лицето си. Изчакайте поне 5 минути, след това отмийте с хладка вода и кърпа. Обещанието е, че резултатите няма да закъснеят. Ако искате да третирате само кожата, върху която имате пъпки, сложете меда с пръст отгоре и след това залепете лепенка. Оставете за 30 минути.

Медът действа страхотно на кожата

Суха кожа? Може би малко бръчици? Втрийте мед върху проблемните области, оставете за 30 минути и нежно отмийте с хладка вода. Медът е най-добрият приятел на жената!

Медът убива паразитите

Равни пропорции мед, оцет и вода в едно, които да изпиете - това е рецептата за унищожаване на каквито и да било паразити в тялото. Ако имате някакви съмнения - можете да тествате тази рецепта няколко дни. Не може да ви навреди. Все пак - ако съмненията ви са сериозни - най-добре е да идете на лекар.

Медът успокоява

Ако сте изнервени, неспокойни или не можете да спите - пробвайте да се приспите с помощта на мед. Чаят, подсладен с пчелния продукт наистина действа успокояващо. Забавно е, че медът едновременно може да ви даде енергия, но и да ви успокои, обаче - факт.