Ако някога определен аромат е предизвиквал вашите спомени или даден парфюм ви е пренесъл в друго време и на друго място, то със сигурност знаете каква сила притежава ароматерапията – да повдига настроението, да лекува главоболие, да поражда неподозирани чувства.

Категоричен е фактът, че ароматите събуждат емоции и желания, които не можем да контролираме. И по-точно стимулират производството на феромони – вещества, които стимулират центъра за удоволствие в главния мозък, което води до ускорено сърцебиене и силно усещане за вълнение.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

А знаете ли кои са най-силните аромати афродизиаци? За да привлечете обекта на вашите желания и за да събудите заспалото му либидо, запознайте се с тях на следващата страница >>

Жасмин – това е един истински чувствен цветен аромат и на места като Индия например, се използва от жените още от древността. Индийките добре са овладяли техниката на съблазняване – нанасят върху тялото и косата си ароматни масла от жасмин.

Роза – има си причина това да е цветето на любовта и чувствеността – влюбените мъже винаги избират да подарят роза на своята любима, нали? А леглото поръсено с розови листа символизира еротиката. Известната баня на царица Клеопатра не е била пълнена само с мляко, а и с розови листа. Сигурно затова никой мъж не е успял да устои да чара й.

розови листа

Ванилия – фината и деликатна миризма на ванилия със сигурност ще стимулира всички ваши сетива. Тя има необикновените свойства да повдига настроението и... либидото. Ако си купувате нов парфюм, то задължително питайте какво точно има в него – дръжте на изискването той да съдържа нотки от ванилия за повече чувственост и настроение.

Иланг-иланг – ароматът на това цвете е доста сладък. Поради тази причина често се използва в комбинация с други аромати, тъй като може да се окаже прекалено силен и въздействието му да бъде отрицателно. В правилните пропорции и комбинации обаче, ароматът категорично постига желаните резултати.

Джинджифил – джинджифилът не е само добре позната за всички подправка, която често използваме в готварството. Той се добавя в различни кремове и мехлеми, тъй като има затоплящи кожата свойства и облекчава болката. Освен това джинджифилът стимулира мозъка и е доказан афродизиак.

А вие кой от ароматните афродизиаци си избрахте?