Може би и ти си от момичетата, на които, осен две по-близки другарки, повечето приятели са мъже, защото се чувстваш по-добре в мъжка компания. Ако не си, то със сигурност познаваш такава девойка и до днес й се чудиш как успява да съществува пълноценно емоционално, заобиколена от свежари... но мъже.

Да си "една от момчетата" си има положителни и отрицателни страни. Ако си от пичовете в групата, сигурно ще се разпознаеш в някои от отрицателните страни на такъв тип приятелство. Ако пък си от жените, които не разбират подобни взаимоотношения, ще намериш обяснение в положителните страни на това да си "мъжкарана".

Плюс: Няма драма!

Момчетата не клюкарят... много! Истина е, че сред мъжете има феноменални интриганти и клюкари, но тези елементи едва ли са от типа, за който ние говорим – момчетата, които са група дружки от прогимназията и до днес са си близки. И ти си в тази група. Няма сръдни и пасивно-агресивно мълчание за нещо, което си изпуснала след четвъртата чаша вино. Няма злонамерено обсъждане на член от групата с цел отлъчване. Момчетата може да са брутални в критиките помежду си, в коментарите и квалификациите, но по-трудно това може да премине в скандал или обида. Грубо казано, те просто "не си ги слагат" тези неща...

Минус: Ти лесбийка ли си?

Да си приятелка на група момчета, които са сексуален обект на други момичета, без да искаш да спиш с някой от тях, може да се стори странно на някои и да предизвика въпроси за сексуалността ти. Може да ти се е случвало мъжагите около теб да са били причината някой симпатяга да се е притеснил и да не те е заговорил. Това какво си мислят другите обаче си е само техен проблем, а сексуалността ти въобще не е тяхна работа... в един идеален свят!

Плюс: Можеш да облечеш каквото си поискаш

Била си със същите дрехи вчера? На момчетата няма да им направи впечатление, а дори и да забележат, не им пука! След като са те приели като равна, няма нужда да се напъваш да изглеждаш "сладко" или да се престараваш с най-новите си и яки дрешки, за да ги впечатлиш. Ако ти е удобно и се чувстваш добре, можеш да носиш дънки и суичър всеки ден – никакъв проблем за момчетата!

Минус: Няма с кого да разменяш дрешки и модни съвети

Последните дни от месеца – заплата нулева. Наближава корпоративен коктейл. Нямаш подходяща рокля/чанта/аксесоар. Момчетата няма да могат да те спасят. Нито някой от тях може да ти услужи с червения си клъч, нито може да те посъветва с кой чифт обувки е по-добре да съчетаеш късата черна рокля.

Плюс: Никой няма да те съди!

Събирате се „на домашно”, пресушавата кой-ти-брои шишета текила на шотове и припадате, кой-където свари, минути преди слънцето да изгрее. Събуждате се след 3 часа и в 9ч. сутринта "закусвате" миш-маш, шкембе чорба, тройка кебабчета с гарнитура и бири в ресторант в съседния квартал. Познатите ти дами може би ще изкривят муцуни, ако има разкажеш подобна история. Момчетата обаче няма да ти направят забележка, че си изяла 2000 калории до обяд и изглеждаш като настъпена кутия от пица. Ще ти мине :)

Минус:  Всичко за себе си

Момчетата не говорят за чувствата си често. Те страдат, обичат, вълнуват се, щастливи са, но едва ли ще го споделят с вълнение пред дружките си. Не очаквай да те изслушат търпеливо за момчето, което си си харесала, няма да ги трогнеш, ако им разкриеш тежката драма с някоя колежка или проблем с родителите си – те тези проблеми сигурно си ги живеят, но не ги изживяват като теб и в общия случай не можеш да разчиташ на съчувствие. Особено в група. Ако издебнеш някой от бандата насаме, все пак има някакъв шанс.

Плюс: Спортове

Ако си фенка на футбола, вълнуваш се около всяка Олимпиада и си първа пред телевизора, когато Григор Димитров или Цветана Пиронкова защитават честта на България на кортовете по света, момчетата няма да те оставят да гледаш сама. Споделените вълнения за нещата, които те вълнуват, са по-сладки! И когато става въпрос за спорт, момчетата ще споделят с кеф.

Минус: Ще се лее критика

Другите девойки няма да те разберат и ще се леят абсурдни предположения от рода на: "Обзалагам се, че сигурно дори не харесва футбол", "Чудя се кого от всички се опитва да забие...", "Сигурно е спала с всички..." Не е нужно да се обясняваш, да не ти пука, но е тъпо...

Плюс: Имаш много големи братя

Момчетата може и да не споделят много, да се държат грубо и да ти се подиграват открито, но ако някой друг те нарани, можеш да разчиташ, че те ще скочат за теб и няма да позволят някой да продължава да те наранява.

Плюс/Минус: Какво мислят и искат мъжете...

Много жени се терзаят да разберат какво вирее в главите на мъжете, но истината е, че някои обитатели на тази тайнствена вселена могат да ти нанесат трайни емоционални и психически травми. Докато някои коментари за други жени могат да ти дадат жокер за това как да подобриш собственото си поведение, за да стане то по-привлекателно за противоположния пол, други откровения ще те шокират – "Наистина ли всички сте цицомани?", "И това ли ви харесва в леглото?" и т.н. От отговорите на тези въпроси може би няма да ти стане много приятно.