Сексът продава. Това е максима стара като света и е записана със златни букви в билията на рекламистите. Затова те не се свенят да използват секса, за да привлекат вниманието на потребителите. Често те го правят само с тънки намеци, но понякога направо се оливат.

Хората, които са направили рекламата за "Krushers" на KFC, със сигурност са гледали нещо друго преди да я започнат. Всеки ден, ден след ден. Само не е ясно кой им е позволил да вземат сюжета от това, което са гледали, и да го завоалират като реклама за хранителен продукт. Зрителят гледа рекламата като мъжа от клипа и не знае какво се случва в него, освен, че трябва да звънне на бившата/настоящата/бъдещата за милкшейк. Веднага.

От производителите на бонбони Puccho се предоставили на откровени фетишисти да им направят рекламния клип с участието на японската поп група AKB48. Азиатките и без това масово изглеждат като на 12, а облечени в ученически униформи, нещата вече навлизат в зоната на софт порното.

Освен това, те си предават един бонбон от уста на уста. Без да използват ръце. Концепцията за тийн ученички с отчетливи лесбо елементи вече беше експлоатирана от ТАТУ, но очевидно не може да излезе от употреба.

 

От рекламния екип към играта Ninja Gaiden Sigma 2 категорично отхвърлят тезата, че геймърите са задръстеняци. Въпреки, че да сложиш чифт изкуствени цици на произволна улица, всъщност е дело на страшен мръсник или на страшен смотаняк.

Така или иначе, идеята да пипнеш женски гърди, макар и изкуствени, докато си вървиш по улицата, може да те направи една идея по-щастлив. Това е хрумване за масова употреба.

Рекламистите, наети за рекламата на енергийната напитка 6 Hour Power очевидно са имали два проблема - някакъв началник им е казал, че някой му е казал, че сексът продава, затова трябва да има секс в рекламата. За да не се обърка някой, това сексуалният намек трябва да вади очи. Другото, което им е казал висшестоящият кадър, е да вземат да свършат тая работа по-бързо и те това са направили.

Не е много ясно каква точно е концепцията на тази реклама, освен, че е добре да имаш секси секретарка. Накрая от нищото се появява и някаква енергийна напитка.