Тези простички, но златни правила, ще възвърнат усмивката на лицето ви, ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с много жизненост и енергия. Приложени с известна доза самодисциплина и постоянство, те безспорно ще ви помогнат особено много и в борбата срещу килограмите!

1. Консумирайте по-малко количество захар

Безспорно захарта е един от продуктите, които най-много трябва да избягваме, за да се отървем от мазнините в тялото. Високото количество въглехидрати в последствие се трансформират в мазнини, а това води впоследствие до бързо и обилното натрупване на калории.

 

2. Яжте здравословни мазнини

Има добри мазнини , както и лоши мазнини, които могат пряко да повлияят както на нашето здраве, така и на фигурата ни. Затова винаги бъдете внимателни при избора на мазнини и масла. Избягвайте маргарина, а предпочитайте качественото краве масло. Избирайте продукти със съдържание на мононенаситени мазнини – такива са зехтинът, рапичното масло, слънчогледовото и соевото масло.

 

3 сериозни причини да се разделим завинаги с пържените картофи >>

 

3. Избягвайте белите въглехидрати

Храните, натоварени с "бели въглехидрати", са изключително опасни за нашето здраве, поради факта, че те преминават през особено силна преработка, в резултат на която губят голяма част от хранителната си стойност. Увеличената консумация на продукти с високо съдържание на бели въглехидрати не само, че води до напрупвнето на повече килограми, но оказва и негативно въздействие върху нивото на кръвната захар. Тук са всички тестени продукти от бяло брашно и бяла рафинирана захар. Ако се опитаме да заменим поредната филия бял хляб или тестената закуска с пресен плод или зеленчук, това безспорно би било успешна крачка по пътя към по-доброто здраве и по-добрата физическа форма.

 

 Най-вредните храни са… >>

 

4. Пийте много вода

Пийте много вода през целия ден. Достатъчна консумация на вода ще ви държи хидратирани и свеждане до минимум мускулна скованост и също и помощ за намаляване на телесните мазнини.

 

Жадни ли сте >>

 

5. Намалете стреса

Когато идва в повече от нормалното, стресът определено не влияе благотворно върху здравето ни. Доказан факт е, че прекаленото натрупване в организма на стресовия хормон кортизол, води до натрупване на мазнини в тялото. Така че, ако животът ви е прекалено забързан и изпълнен с прекалено много стресови ситуации, опитайте се да туширате въздействието му с повече разходки сред природата, приятни занимания, йога и т.н.

 

6 техники за мигновен релакс >>

 

6. Яжте зелени листни зеленчуци

Зелените листни зеленчуци имат толкова много ползи за здравето, водеща от които е безценната им роля в намаляването на лошия холестерол.

 

Зелените зеленчуци, които помагат в борбата с килограмите >>
 

7. Яжте повече растителни протеини

Най-добрите хранителни източници на енергия за вегетарианците безспорно са всички продукти, съдържащи растителни протеини. Сред храните, особено богати на растителни протеини са лещата, бобът, киноато, конопеното семе и ядките. Консумацията им не само, че снабдява организма с така нужната енергия, но и не го натоварва с много и и злишни калории.

 

Разумното хранене - ключ към здравословен живот >>
 

8. Бъдете физически активни

Поддържането на добра физическа активност е гаранция за крепко здраве, бодрост, енергия, настроение и разбира се, добър приятел на стройната осанка.

Четири доказани ползи от упражненията >> 

 

9. Пийте вода с лимон

Консумацията на гладно на чаша вода с пресен лимонов сок рано сутрин е чудесен начин за изгаряне на калориите и пречистване на токсините от организма.

 

Една чаша топла вода на гладно... >> 

 

10. Обичайте тялото си

Без значение какво е тялото ви – дали сте пълни, закръглени или пък прекалено слаби, научете се да се харесвате такива, каквито сте. Обичта към тялото е най-важната и първа стъпка по пътя към добрата физическа форма и пълноценна грижа за здравето и красотата.