1. Ако се чувствате некомфортно, с потиснато настроение, сякаш не сте на мястото си, спрете да го правите. 

2. Казвайте "точно", абсолютно точно и смело с най-правилните думи това, което мислите. Истината няма да ви заблуди.

3. Не бъдете човекът за удоволствие на другите. Осъзнайте ситуацията, в която се намирате и до каква степен тя зависи лично от вас.

4. Вярвайте на инстинктите си. Интуицията е вашият личен съветник. Доверете й се.

5. Никога не мислете лошо за себе си. Не се подценявайте с лоши самоопределения и упреци. Вие заслужавате много повече! Повярвайте в това.

6. Не предавайте мечтите си. Те са вашата надежда и упование за промяна, удовлетворение и развитие. Колкото и нереалистични да изглеждат на другите хора, те са си вашите мечти. Не ги изоставяйте.

7. Не се страхувайте да казвате "не", когато имате вътрешно желание за това. Противоречивите мнения и множество съображение само ви разколебават и ви правят неуверени, но не отговаряйте уклончиво.

8. Казвайте уверено "да" на своя живот и всичко, за което знаете, че искате да направите, да получите или да дадете. Това е проява на вашата сила и яснота.

 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

9. Махнете с лека ръка на нещата, които са извън вашия контрол. Бъдете мъдри да различавате подобни ситуации.  

10. Харесвайте тялото си такова, каквото е. С много внимателно отношение задоволявайте своите потребности. Бъдете любезни не само с другите, но и със себе си.

11. Стойте далече от всевъзможни драми, негативно отношение и поведение. Те никога няма да допринесат за повишаване на самоуважението ви.

12. Отворете сърцето си към хората, с които ви среща живота. Вие можете да обичате. Бъдете любящ човек и неизбежно ще усетите любовта на други хора.