Селекцията шоколади, които сме подбрали са не само едни от скъпите и луксозни какаови изкушения в цял свят, но и най-вкусни и изящни произведения на изкуството, които, ако разполагате с достатъчно средства, задължително трябва да пробвате.
Knipschildt – 2600 долара за 400 г
Knipschildt е много повече от фирма за производство за шоколад. Това можете да разберете от цената на продуктите, както и от приветливата атмосфера на сладкарниците в Щатите, които са направени в европейски стил, работят от 7 сутринта до полунощ и предлагаt специална селекция чай и кафе. Най-скъпият шоколад, който се прави там е наличен само с предварителна поръчка. Направен е от специално какао, с кремообразен ганаш и олио от трюфели.
5 идеи за нискокалоричен десерт>>
Noka – 854 долара за 400 г
Още един здравословен вариант на какаовото изкушение е Noka – селекция на най-добрите тъмни шоколади от плантации в Тринидад, Кот д’Ивоар и Еквадор. Винтидж колекциите са скъпички, но пък предлагат 75% чисто какао. Можете да разчитате, че в състава им не влиза и соев лецитин.
Домашен течен шоколад с лешници и боровинки>>
Delafee – 508 долара за 400 г
За тези, които обичат шоколадът да е необикновен, то проблясващи 24-каратови частици, със сигурност ще заинтригуват най-взискателните любители на кулинарните удоволствия. За всички такива случаи можете да разчитате на Delafee. Шоколадът е направен от качествени какови зърна и 24-каратови люспи, които са ядливи. Другите съставки са захар, кокосово масло и ванилия.
Godiva – 120 долара за 400 г
Ако никога не сте пробвали бонбони с тасманийски мед и мексикански лют шоколад, то опитайте “G” колекцията на добре познатия белгийски бранд Godiva. Цената е висока, но качеството си заслужава.
Шоколадово смути с праскови и авокадо>>
Richart – 120 долара за 400 г
Що се отнася до това нещо да изглежда еднакво толкова изящно и вкусно, то французите са ненадминати спецове. Richart е фирма, която произвежда шоколад във Франция с дълги традиции – от 1925 година насам. Има дузина магазини в Европа, както и в Щатите и Токио. Астортиментът е огромен, вкусовете – също, а външният вид – всичко, за което може да си мечтае окото и небцето ни.
Сахер – класика в света на тортите>>
Pierre Marcolini – 102 долара за 400 г
За белгийския шоколад сме чували само добри неща, а Pierre Marcolini е именно от там. Използването на европейски техники и качествено какао от Еквадор, Индонезия, Мадагаскар, Мексико и Венецуела, го правят един от известните европейски производители на шоколад, които бързо набраха голяма популярност в Щатите. Най-големият почитател на луксозните му творения е водещата Опра Уинфри.
Малко познати факти за шоколада>>
Debauve & Gallais - 94 долара за 400 г
Debauve & Gallais традиционно правят шоколад с ниско съдържание на захар и с много качествено какао. В производството им е забранена употребата на емулгатори и соев лецитин. Майсторите на шоколада могат да се похвалят с кралска селекция от съставки, които използват, за да направят вълшебен всеки грам шоколад - испански бадеми, турски стафиди и кестени от Торино. На готвачите им е забранено да слагат и всякакви видове оцветителите и консервантите – с една дума това е най-здравословният шоколад, който може да си позволите. Ако можете, де...
Лава кейк, по-известен като шоколадово суфле>>
Chuao – 79 долара за 400 г
Chuao е регион във Венесуаела, където се произвежда най-доброто какао в света. Той дава и името на един от най-известните производители на качествен шоколад, който се намира в Калифорния. Характерно за Chuao е използването на европейски техники за ръчно правен шоколад, в който не влизат никакви изкуствени добавки – само чисто венецуелско какао и други уникални съставки, които са производствена тайна.