Харизматичната британска актриса Кийра Найтли е майка на 3-годишно момиченце и има определени стандарти, свързани с възпитанието на дъщеря й, които изключват гледането на някои филми.

33-годишната кино звезда разкрива пред "Шоуто на Елън Дедженеръс", че не позволява на Еди да гледа филмите "Пепеляшка" и "Малката русалка".

"Пепеляшка" е забранена. Тя чака един богат мъж да я спаси. Не! Тя може да се спаси и сама", отсича Найтли.

Кийра и музиканта Джеймс Райтън, който е нейн съпруг и баща на малката Еди.
Снимка: Getty Images

Актрисата забранява и анимацията "Малката русалка", но признава, че това е трудно за нея, тъй като самата тя го харесва.

"Песните са чудесни, но да онемееш за мъж... Обичам "Малката русалка" и ми е малко трудно, но се придържам към забраната", добавя актрисата.

Разрешени са анимационните филми "Търсенето на Дори" (Finding Dory) и "Смелата Ваяна" (Moana), които са любими и на малката Еди. От сериалите момиченцето е голям фен на анимационния ТВ сериал "Прасето Пепа" (Peppa Pig) и дори се вдъхновява да си "избере" професия от него.

"Тя искаше да стане зъболекар и аз много се зарадвах, защото това е стабилна и сериозна професия", обяснява Найтли.

Това професионално вдъхновение за малката Еди се случва след епизод на анимацията със зъболекар, но по-късно целите ѝ се изместват. 

"Сега иска да бъде лъв, което според мен е малко по-проблематично. Но признавам, че реве много добре", коментира още Найтли.