Обичате ли фентъзи сюжетите? Фенове сте на романтичните четива? Или пък предпочитате приключенските и екшън романи? При всички случаи имаме чудесна новина за вас.

През тази година „Егмонт България” ще издаде 46 романа (засега), сред които антиутопии, научна фантастика, паранормален романс, триълъри, приключенски фентъзита и още много, много други.

Дългоочакваните финални книги от трилогиите „Пепел”, „Чисти”, „Създадена от дим и кост” и „Гриша” предстоят да излезат през следващите месеци. Както и първите романи в нови и въздействащи поредици. А сега - запознайте се с някои от ключовите заглавия, които ще се появят на български съвсем скоро.

Януари: Изборът*, Кийра Кас (антиутопия)
Книга първа от трилогията „Изборът”


•Очарователна и пленяваща история, изпълнена с неочаквани обрати
•Преведена на 24 езика
•Правата за телевизионна адаптация са закупени от CW
•Години: 12+

За 35 момичета Изборът е шансът на живота. Възможност да се измъкнат от съдбата, предопределена още от раждането им. Да бъдат увлечени в свят на блестящи рокли и безценни бижута. Да живеят в дворец и да се състезават за сърцето на прекрасния принц Максън. Но за Америка Сингер да бъде избрана е кошмар. За нея това означава да се раздели с тайната си любов Аспен, който е роден в каста, по-долна от нейната. Да напусне дома си, за да се включи в яростна надпревара за корона, която не желае. И да заживее в дворец, който е под постоянна атака от бунтовници.

Но когато Америка среща принц Максън, тя започва да се съмнява в плановете, коите е правила за себе си. И осъзнава, че животът, за който винаги е мечтала, не може да се сравнява с бъдещето, което никога не си е представяла, че ще има.

 

Февруари: Ангелският експеримент*, Джеймс Патерсън (паранормален трилър)
Книга първа от поредицата „Максимум Райт”


•За първи път на български – тийн роман от Джеймс Патерсън
•Вълнуващ и шеметен старт на невероятна поредица от утвърден автор на бестселъри
•Преведен на 20 езика
•Години: 12+

Шест деца, без семейства и дом, бягат, за да спасят живота си. Всъщност направо летят, защото Макс Райт и нейните приятели притежават много и най-различни необичайни способности. Но те не знаят откъде идват, кой ги преследва, защо са различни от всички останали хора... и дали са предопределени да спасят човечеството или да го унищожат.

 

Март: Множество Катерини*, Джон Грийн (съвременен роман)

•Нов роман от най-четения автор за тийнейджъри в България за 2013 г.
•Преведен на 15 езика
•Отличен с наградата Printz Honor (2007), номинация за наградата Abraham Lincoln (2010)
•Години: 16+

Когато става въпрос за връзки, момичетата, по които си пада Колин Сингълтън, са тези, които се казват Катерина. А когато става въпрос за тях, те винаги го зарязват. Деветнадесет пъти, ако трябва да сме точни. Колин е освен всичко друго дете чудо с 10 хиляди долара в джоба си, страст към анаграми и наднормено тегло. Той е на мисия да докаже Теоремата на Катерина, която ще предскаже бъдещето на всички връзки, ще го трансформира в истински гении и най-накрая ще му спечели момичето.

И нов конкурс >>

 

Спечелете роман по избор от каталога на „Егмонт България”.

Отговорете на въпроса: „Коя книга бихте искали да прочетете на български език?

Отговорите си оставяйте като коментар под статията. В конкурса участвате само с един отговор до 25 януари 2014 година. Имената на трима късметлии ще бъдат изтеглени с жребий и публикувани тук. Успех!

 

* „Егмонт България” си запазва правото да променя заглавията на книгите.

Кой спечели в предния ни конкурс >>


Попитахме ви „Коя е любимата ви песен на Деми?”. Тримата късметлии, изтеглени с жребий, които ще четат книгата на

Деми Ловато "Бъдете силни"

са:

hazelnut_smiley_leni

dora_5107

Gulshen Abaz

Нека печелившите очакват имейли от нас, на останалите - успех в новата ни игра!