Има храни, които запазват своя вкус след пържене. Същите тези можем да приготвим по алтернативен начин, така че постигнем приятна хрупкавина с по-малко калории.
#Лукът
Лучените кръгчета са изключителен деликатес. За да бъдат те по-диетични, препоръчваме ви да ги запечете във фурната. Вкусът ще бъде същият, но калориите по-малко.
#Пилешкото месо
Панирани или на фурна, пилешките бутчета са любими на малки и големи. Предлагаме ви да ги опитате с плънка от яйца и царевично брашно. Вкусно!
#Сиренето Моцарела
Италианското сирене от биволско мляко може да се сервира прясно в салата или термично обработено като гарнитура към основното ястие. Моцарелата е с нисък гликемичен товар, което я прави диетична. А след панировка - вкусът й е все така приятен.
#Пържените картофи
Кой не обича пържени картофи? Следващият път, преди да ги изпържите, може да полеете картофите с марината от зехтин, чесън, сол и пипер. Бон апети!
#Скаридите
За скаридите имаме приятно кулинарно предложение. Потопете ги в белтък, смесен с малко кокосово мляко и след това ги оваляйте в кокосови стружки. Сложете ги в предварително затоплена фурна и ги оставете докато не се образува златиста коричка.
#Рибата
Помните ли рибните филенца от детството. Е, и днес вкусът им е същият. Чудесен.