Сладоледът с вкус на йогурт е едно от най-добрите летни изкушения. Да, може да има вкус на кисело мляко, но въпреки това той е пълен със захар и консерванти.

#Защо да даваме пари за тях, когато можем да си го направим вкъщи, при това много лесно! За 4 порции са ви необходими само 2 кофички кисело мляко, 2 супени лъжици мед, 100 грама боровинки и 100 грама малини. Горските плодове могат да варират и според предпочитанията ви - сложете ягоди, къпини, касис... Поиграйте си. 

#Разбийте добре киселото мляко и меда, за да стане смес, която да е еднакво сладка. Нито вие, нито децата ви ще се радвате на неподсладено кисело мляко. Да, сладостта от плодовете за някои е достатъчна, но за други... НЕ. 

След като получите хомогенна смес, добавете и горските плодове, но тях не ги бъркайте прекалено дълго, нито пък прекалено енергично, за да останат някои от тях цели. След това изсипете във формички за сладолед или в чашки и се насладете на здравословен десерт. Който при това може да е не само през уикенда, а и по всяко време на седмицата. И на деня. И на нощта.