Вместо поздрав можехме да ви поднесем бегонии, защото на тайния език на цветята това означава "Пожелаваме ви дълъг живот и добро здраве!".

Какво още говорят цветята според народните вярвания и публично установените истини, и какво послание ще отправите със следвашия букет, който подарите, ще научите тук.

Божурът, игликата и невенът ще ви предпазят от лошите мисли и пожелания на околните. Белият и червеният божур са символ на здраве и младост.

Здравецът – цветето със силен и упойващ аромат, се използва при всякакви ритуали, свързани с радостни събития. Вечно зеленият му цвят пожелава свежест и сила.

Карамфилите са едни от цветята, натоварени с най-много символика. С бял карамфил ще кажете на човека до вас колко добър приятел ви е, с лилавия – че оценявате високия му интелект, пъстрият е намек, че сте обвързани и човекът до вас не бива да флиртува. Червеният карамфил е цвете на страстта, подарява се на за любими хора, с жълтия демонстрирате омраза или ревност.

Лалето е благородно цвете. С букет от лалета ще кажете на човека до себе си, че от приятелството до любовта има само една малка крачка.

Люлякът е лиричният посредник. Цветето с бели цветчета е особено предпочитано от майските булки.

Магарешкият бодил символизира трудолюбие, инат, но и страдание. Ако го включите в букет, със сигурност ще прогоните меланхолията у човека, който го получава.

Маргаритките са посланици на детска невинност, свобода и красота.

Тинтявата, росенът, перуниката и омайничето имат привличаща сила. Подарете ги, за да стоплите отношенията помежу си.

Фрезиите предвещават романтична любов.

Хризантемата означава надежда за по-добри дни. С нейната нежност и аромат символизира приятелството и любовта до гроб.

Червената роза е символ на духовната красота и с цвета си говори за страст и силна любов.