Фън Шуй!

Някои скептично клатят глава при споменаването на тази дума. Други обаче възторжено прегръщат идеите и познанията, заложени в това древно изкуство за хармонизиране на жизнената енергия Ци и подобряване на личния живот. За незапознатите Фън Шуй буквално означава "вятър и вода". Това е дял от китайската естетиката, опиращ се на законите на Небето (китайската астрономия) и законите на Земята. Цяла наука, занимаваща се с тяхното влияние и взаимовръзка.

Според древното източно изкуство

за разположението и въздействието на жизнената енергия, Фън Шуй е обещаваща пътека, която може да изведе човека на широкия друм на щастието и да го избави от самотата. Ех, любов, любов! Къде ли не те търсим! Какво ли не правим, за да те намерим!

Във Фън Шуй всяка една посока, която ни заобикаля,

е заредена със символика и носи заряда на определена сфера от човешкия живота. За да процъфтява любовта, Фън Шуй предлага разнообразни варианти за активизиране на югозападния кът – универсалният сектор на романтиката и любовта на всеки дом, на всяко лично жизнено пространство.

Има много правила за това как да бъде активирана и запазена енергията в тази част на дома, но

ето някои по-интересни и любопитни:

•Югозапад символично се свързва с елемента Земя. А присъствието на растения извлича енергията във въпросния участък вкъщи. Ето защо, за да искрят любовните ви взаимоотношения, никога не слагайте живи цветя и растителност в този сектор.

Не украсявайте тази част на жилището или стаята си с дървени предмети. Те изтощават енергията на елемента Земя там, а това ще попречи на успехите ви в сферата на романтиката.

•Най-благотворно отражение върху емоционалния ви живот би имало, ако декорирате този сектор с порцелан, керамика или кристал.

Вода в югозапдания сектор на дома или помещението е вредна, тъй като елементите Земя и Вода не са в хармонична връзка. Наличието на вода в този сектор може да предизвика кавги и недоразумения в любовните отношения.

•В този сектор на дома, кристалът с формата на сърце, ясписът и кварцът са изключително мощни стимулатори на любовта.

Планинският пейзаж на югозапад силно също ще активизира енергията на елемента Земя. Това ще внесе сигурност и стабилност в романтичната ви връзка.

Кристалният полилей, окачен в този кът на любовта, ще внесе силна енергия, чистота и светлина в романтичния ви живот.

И не забравяйте! Не бива да се прекалява и да се прави повече от необходимото за активизиране на югозападния сектор. Има опасност да се наруши балансът между Ин и Ян. А в основата на Фън Шуй е заложен стремежът към равновесие.

Романтиката е хармония, а хармонията – любов!