Отделете време от ваканцията за подреждане на дома. Всичко се решава най-напред в ума. Представете си вашето любимо жилище вече подредено. От какво отдавна бихте искали да с освободите, което ви лишава от жизнено прастрансто, защото сте били водени от мисълта "може да потрябва". Пригответе си кашони или торби за боклук, за подаряване или за продаване. Ако трудно се разделяте със старите си обувки и дрехи, приложете правилото: "Не съм ги обличала 5 години, едва ли ще ги нося сега". 

Разпределете времето си между гардеробите, нощните шкафчета, библиотеката, чекмеджета. Започнете с това, което не търпи отлагане и започнете, но без амбиция всичко за един ден, защото това практически е невъзможно.   

Особено когато купите две нови неща, задължително едно трябва да изхвърлите, за да не се окаже в един момент, че слугувате на собствените си избори. Със сигурност с по-малко партакеши ще облекчите живота си, а пък някой друг би се зарадвал на вашите вещи.

Надмогнете привързаността си към вещите, особено тези, които не ползвате от години. Огледайте всички вази, декорации и украшения, които сте получавали като подарък, а не съответстват на вашия стил на обзавеждане или новата цветова гама на жилището.

Продължава с подреждане на бижута, домашната аптечка>>>