Стайните растения не само придават допълнителен чар на домашната атмосфера, но благодарение на тях може да намалите концентрацията на вредни елементи във въздуха на жилището ви - във или извън града.

Азалия е изключително красиво и полезно цвете за уюта и комфорта на вашия дом. Тя пречиства добре въздуха от амоняк и е добре да бъде позиционирана в прохладни помещения.

Фикусът е сред любимите растения на съвременната жена. Той премахва бензен, трихлоретилен и формалдехид от въздуха в помещенията. 

Хризантемата е идеалното решение за пречистване на въздуха в дома. Тя премахва амоняк, бензол, формалдехид и ксилол от въздуха.

Хлорофитумът допълва запасите от кислород и бързо преработва вредните вещества във въздуха. Гледа се изключително лесно, обича влагата и издържа дълго без вода.

Алое Вера е "растението-чудо". В листата му има гел, богат на полезни вещества: всички важни витамини, минерали, аминокиселини и протеини. То естествено пречиства въздуха в затворени помещения и ефективно премахва формалдехида от дома.

Сансевиерата е непретенциозно растение. Нуждае се от поливане веднъж месечно и не му е необходима пряка слънчева светлина. Премахва бензол, формалдехид, трихлоретилен и ксилен от въздуха в дома. 

Снимка: Thinkstock

Свикнали сме да го виждаме по фасадите на стари сгради, но въпреки всичко, бръшлянът е изключително популярно домашно растение и е най-подходящо за хора с астма и алергии.

NB.: Чистият въздух в дома е от особено значение и не бива да бъде пренебрегван или утежняван с изкуствени миризми или ароматизатори. Обърнете внимание на свежестта вкъщи особено ако сред вас има малки деца или хора с алергични заболявания.