Белите мебели са особено актуални през последните 2 години. Този цвят внася свежест и простор във всяка една стая. Въпреки това много хора се притесняват да изберат бялото (особено за кухненски мебели) поради ред причини, повечето от които са митове.

Разбивайки митовете, ви представяме 5 истини относно белите кухненски мебели:

Мит 1: Бялото е трудно за почистване
Хубавите материали могат да направят всичко да изглежда по различен начин. Белите и кремавите цветове придават елегантност и изисканост на всяко помещение, без традиционния денди стил. Една от основните причини да се избягват тези цветове е страхът от лесното им зацапване. Можете да заложите на гранитни плотове, които предпазват дори от разлято вино. Друго хитро решение е плотовете да са от рециклирано стъкло или кварц. Консултирайте се е със специалист кои са най-подходящите материали за бялата ви кухня.

Още два начина да почистите микровълновата лесно >>

 

Мит 2: Бялата кухнята изглежда студена и в нея липсва уют
Белият свят може да се съчетава с различни цветове, които да придадат акцент в дадена част. Изберете топъл нюанс за стените, плочките, пода или столовете (ванилов, кремаво, бежово). С оттенъци на зелено, жълто, червено и синьо можете да постигнете поразителен ефект. Друг начин бялото да не изглежда стерилно е да добавите дървени елементи – например столовете и барплота. Не забравяйте, че доброто осветление е важно за всяка една стая.

 

8 трика как да си откраднем пространство за тясното жилище >>

 

Мит 3: Бялото е твърде традиционно
Бялото е цвят, който прави помещението по-просторно и изискано. Мебели с модерна линия няма как да бъдат определени за традиционни и класически. За да придобие кухнята ви градски елегантен вид, добавете метални уреди и каменни стени. Комбинирайте ги с винтидж аксесоари, за да направите помещението различно и интересно. Всичко е въпрос на въображение. Ако не можете да си представите нещо разчупено, обърнете се към дизайнери и те ще ви разкрият неподозираните възможности на белите мебели.

 

Цветът на добрата кухня: Lavanda >>

 

Мит 4: Бялото е клише
Различните светли нюанси са далеч от определението „клише”. Винаги можете да изразите своята индивидуалност в съчетанието на материали, тоналности и аксесоари.

 

10 звездни и луксозни кухни >>

Мит 5: Бялото е подходящо само за малки кухни
Бялото е предпочитано за малките пространства, защото ги прави по-просторни. Това не означава, че за голяма кухня не е подходящо. То носи свежест, светлина и топлина в стаята. Създава усещане за визуална приемственост, лекота на окото да обходи помещението и не натоварва съзнанието.

5 чести грешки при проектиране на кухнята >>