.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо трябва да мием зъбите си с поне две различни четки

LadyZone.bg | преди 20 седмици
Снимка: iStock
Зъбният камък трябва да се чисти на 3 до 6 месеца

Статистиката сочи, че над 1 млн. българи нямат нито един зъб в устата си. Липсата на добра хигиена и профилактика води до тежки състояния, чието лечение е много скъпо.

По темата гости на д-р Неделя Щонова в „Преди обед“ са д-р Георги Вандев, специалист по орална хирургия, и д-р Иван Вандев – един от първите българи специалисти с официално призната специалност по дентална имплантология. Ето какво споделиха те:

„Генетиката също е фактор за пародонтита, но основната причина е бактериалната плака. Зъбният камък трябва да се чисти на 3 до 6 месеца. Миенето на зъбите трябва да бъде поне два пъти на ден, с две различни четки, за да могат те да изсъхнат добре. Колкото по-влажна е четката, толкова повече микроорганизми има върху нея. За съжаление, четките обикновено са в банята, където е влажно. Това спомага развитието на микроорганизми.“

Целия разговор можете да видите тук:

Духът на здравето: Хроничен пародонтит, оголени зъби и отдръпнати венци: каква е причината и как се лекуват?Липсващи зъби - причини и решенияЧерна четка за зъби с въгленДа, вече има и такива
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите