.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Слънце и здраве

д-р Вергиния Николова | преди 6 години
Загар, положително настроение, фотозащита, без топлинен удар, рискова за кожата и дискомфорт

Кога, ако не сега, в периода на лятната ваканция, са реалните възможности да се наслаждава човек на топлината и блясъка на слънчевите лъчи. Ако ги съчетаем с лечебната сила на морската вода или с чистия планински въздух, здравословният им ефект е неоспорим -

красив слънчев загар, укрепнала имунна защита, възстановена енергичност с обновено положително настроение.

Ползите от лятната ваканция могат да се запазят, ако не забравяме за силата на слънцето между 11 и 16 часа. В обедните часове най-добре е да се предпочита почивката на сянка. За по-активни хора, които излизат на разходка по средата на деня, е в сила препоръката да не забравят за лятната шапка, широки дрехи с дълги ръкави и крачоли, и бутилката с вода.

С радио-журналиста Светослав Николов разговаряхме и за рисковете от прекомерното излагане на слънце през лятото. Целия разговор, излъчен по bTVRadio, може да чеуте от аудиозаписа "Слънце и здраве".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите