.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Рождественските пости - духовен стремеж

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
Да осмислим храненето, отношението си към света и още...

Наближават Коледните празници и както е традицията, тръгваме на едно духовно "пътешествие" с Предколедните пости. Това е важен момент, когато можем да се погрижим за своя дух много пряко чрез своето тяло. Постите са специфичен начин на осмисляне, както на храненето, така и на нашето отношение към света и начинът, по който ние се показваме в света.

За православния човек постът е съвкупност от добри дела, искрена молитва и въздържание от блажна храна - месо и млечни продукти. Никога не е късно човек да започне да спазва постите, дори и да не е имало семейна традиция в това отношение. Рождественските пости са в чест на раждането на Спасителя и те ни помагат да дадем предимство на духовното в нас.

За традицията и символиката на Рождественските пости и за умението да приготвяме вкусни и разнообразни постни гозби може да научите от разговора ни с радиожурналиста Светослав Николов, публикуван в началото. Това е аудиозапис на разговора в предаването "За София", излъчен в ефира на bTVRadio на 18 ноември 2014 г.

За всеки ден от Рождественските пости ще намирате интересни и практични "Постни рецепти на деня".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите