.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Положителното в живота надделява

д-р Вергиния Николова | преди 3 години
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Позитивното мислене може да намали разрушителните последствия от хроничния стрес

Как можем да се справяме да сме добре и да вярваме в собствените си сили за тази положителна промяна, която можем да направим в своя живот и в света. Разбира се, без да смятаме, че проблемите ги няма. Това е темата на разговора ни с радиожурналиста Светослав Николов в ефира на bTVRadio в предаването "За града". От целия аудиозапис може да научите още интересни факти за силата на мисълта, как хора с тежки заболявания са се изцелявали благодарение на своя позитивен светоглед. Как любовта помага да се понесе по-леко болката. Твърдението, например, че дефицитът на нежност може да е причина за хрема и неразположение.

Нека оценяваме живота и да го живеем с доброта, и благородство, защото позитивното мислене може да ни предпази от болести. Именно позитивното мислене може да намали разрушителните последствия от хроничния стрес. Смехът, прошката и спокойствието действат като защита срещу напрежението. Важно е да се показва уважение към хората. Помагайте с радост на другите. Когато имате приятели, ще получавате подкрепа от тях. Ще се чувствате се доволни, силни и здрави. Затова, живейте живота със състрадание и любов към другите. Чрез доброта и истина ще имате смелост пред предизвикателствата и ще се отърсите от страховете. Когато се излекувате от страха, щастието ще дойде при вас.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите