.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

По-малко страхове, по-цветен живот

д-р Вергиния Николова | преди 5 години
За да не ви съпътстват страхове за малоценност, за безсилие, за безполезност, за самота и още

Най-много са страховете в началото на живота. През детството и юношеството родителите използват сплашването като метод за възпитание, а този страх би бил в тежест в по-нататъшния живот на човек.

Страхът за малоценност, за безсилие, за безполезност, за самота 

С лекота можем да го прогоним, стига да знаем как.
Страховете могат да се преодолеят, когато човек ги познава. Осъзнае ли кога и защо те са се породили у него, човек може да ги трансформира.

Колкото са по-малко страховете, толкова по-богат и цветен е животът  

Възпитаващият родител трябва да вижда в детето пълноправна личност, а не - послушна собственост. Да обучава децата без да им внушава страхове.  

Детето не е послушна собственост 

Зрелият човек през годините разбира много добре преходността на важните за него неща и започва да живее по-смело дните си.  

Това са акцентите от разговор, който проведохме в ефира на bTVRadio с радио-журналиста Светослав Николов в предаването "За София”. Подробностите може да научите от аудиозаписа "По-малко страхове, по-цветен живот”.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите