.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Начини да се отърсим от негативизма

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
Разговори, спортуване, чувство за хумор и още…

Не се поддавайте на лошото настроение, въпреки студеното време, безцветната природа и колебанието къде и как да посрещнем Новата година.

Ако за момент се чувствате смачкани, не се самосъжалявайте. Дори и да ви се струва трудно, говорете. Изразете недоволството, което ви е обзело, но след това забравете и не го припомняйте. Потърсете хората, с които се чувствате добре. Достатъчни са пет минути разговор по телефона или в скайпа, за да разберете, че сте по-щастливи, отколкото си мислите.    

Преместете фокуса си върху множеството малки добри неща, които имате и ви се случват. Те са достатъчен повод да изгрее усмивката на лицето ви.

Движението помага  на тялото да произвежда ендорфини, веществата, които ни карат да се чувстваме щастливи. Бягането в парка прави чудеса. След разходка на открито ще установите, че напрежението и притеснителните мисли са останали някъде далече от вас.

Смехът е проверен от времето антидепресант. Във всички езикови групи смехът звучи по един и същи начин "ха-ха”. Всяко "ха” трае една петнадесета от секундата и се повтаря на всеки пет секунди. Независимо от езика, който говорят, хората се смеят по еднакъв начин. Когато се смеем, се променя изцяло ритъмът на дишането: вдишването е по-продължително и дълбоко, а издишването е бързо и кратко. В резултат се ускорява газообменът и в кръвта нахлува повече кислород. Чрез спонтанните звуци: ах, ох, ее, ии, човек се освобождава от болката, напрежението, страха и стреса.

Това е част от разговора ни със Светослав Николов, водещ на предаването "За София” в ефира на bTVRadio, който завършва с пожеланието: "Дори мечтите ни да не може да се постигнат точно сега, не означава да запечатаме мечтите си”. Аудиозаписът на целия разговор е публикуван в началото.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите