.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да си направим имунна бомба от етерични масла (ВИДЕО)

Васил Богданов | преди 39 седмици
Снимка: Евгений Милов
Анахид Гълъбова ни представя комбинация от лимон, чаено дърво, тамян, риган и т.нар. имунна смес

Анахид Гълъбова е сертифициран ароматерапевт и любител билкар. Ето какво сподели тя пред LadyZone:

Етеричните масла всъщност са силно концентрирана билка. Маслата са около 50-70 пъти по-потентни от билката. Днес ще ви покажа как да си направите т.нар. имунна бомба. Ще използваме масла от лимон, чаено дърво, тамян, риган и т.нар. имунна смес, която съдържа канела, розмарин и карамфил. Всичко това се разрежда с базово масло (по избор – сладък бадем, фракционно кокосово, жожоба или хубав зехтин).

Получената смес се прилага профилактично сутрин и вечер, а при вече настъпило заболяване и до 3-4 пъти на ден. Дозирането е според възрастта:
2-3 г. – 9 капки
3 г. – 12 к.
4-5 г. – 15 к.
6+ г. – 20 к.
За възрастни – 30 к.

Етеричните масла са със силно изразено противовирусно и антибактериално действие. Само 30 секунди са нужни на летливите молекули на маслата да навлязат в нашия организъм, а до 20 минути са в кръвния ни поток.

Маслата са преминали множество лабораторни и клинични тестове и са безопасни за употреба.
Използваните масла в рецептата са от висок терапевтичен клас. Можете да си ги набавите от съответните производители. Употребявайте ги винаги след консултация със специалист! Не забравяйте, че етеричните масла не са лекарства!

Как да си направим домашен крем за тяло с натурални съставки (ВИДЕО)Анахид Гълъбова представя рецепта за здрава и подхранена кожа на тялото
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите