.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да се грижим за вените си през лятото

LadyZone.bg | преди 9 седмици
Откакто се е изправил на два крака, човекът страда от венозни заболявания

Проф. Веселин Петров, началник клиника по съдова хирургия "Св. Марина" във Варна, споделя пред д-р Неделя Щонова („Преди обед“, bTV) как да се предпазим от венозните заболявания, чийто пик е точно през горещото лято.

Рисковите фактори за венозни заболявания са:
- фамилна обремененост
- професия с дълготрайно стоене прав или дълго време на стол без движение (включително често пътуване със самолет на дълги разстояния)
- носене на тесни дрехи
- приемане на анаболи
- наднормено тегло
- тютюнопушене (може би най-голямата отрова, с над 3000 вещества, които увреждат цялото тяло)

крака
Снимка: iStock

При поява на тежест, крампи или отоци е добре вечер краката да се вдигат за 5-10 минути. Пийте и повече течности, за да не се сгъстява кръвта.

Плуването в морето също е много полезно, но трябва да се избягват директните слънчеви лъчи на плажа. При по-сериозни проблеми посетете специалист, който може да включи в лечението и специални ластични чорапи, които чрез компресия ще подобрят състоянието ви.

Другата добра новина е, че в сайта venite.bg можете да се запишете за безплатни прегледи в 8-те най-големи града на България.

Целия разговор можете да видите тук:

"Духът на здравето": Венозни заболявания - как да се грижим за добрия тонус на венозната съдова стена?Проф. Веселин Петров е началник клиника по съдова хирургия "Св. Марина" във Варна
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите