.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Обичате ли себе си, ще може да обичате и другите

д-р Вергиния Николова | преди 5 години
За богатството от приятелството, любовта, доверието и щедростта

Липсата на любов към хората се свързва с ниска себеоценка. Допускането на мисли като тези: "Щом вие не ме обичате, защо трябва аз да ви обичам”; "Аз съм коравосърдечен”; "Какво искат, че аз така обичам”. От тази мисловна нагласа никой не печели. Още по-малко този, който се отчуждава сам. Отдръпването от изразяване на любов, доброта, щедрост и благородство във взаимоотношенията е все едно самолишаване от мощен антидепресант.

Човек може да се промени и да даде шанс на сърдечната любов.

1. Да спре да търси недостатъците на хората, а да събуди любовта си към тях. 

2. Да направи първата стъпка. Да подари, да помогне.

По-добре е да имате приятели. Ценете всяко свое приятелство. Дайте шанс на лечебната сила на сърдечната любов. Ако сте се "забили" в негативни мисли и чувства, сами сте им позволили да разрушават вашето усещане за красота в живота. Любовта идва в живота, за да възстанови връзката ни с него и всички нови възможности за щастие. Д-р Браян Олман казва, че човек трябва да отвори сърцето си за любовта най-напред към себе си, от където любовта към другите ще се породи естествено.

Да обичате и да бъдете обичани означава да чувствате топлотата на спокойствието и липсата на страх. Въпреки популярната поговорка, че любовта е сляпа, всъщност съвсем не е така. Любовта вижда всичко и затова има волята и способността да гледа, без да съди - тя вижда нещата такива, каквито са.

10 неща, които никога не трябва да правите в любовтаЗа да запазите връзката си с любимата, не трябва да прекалявате с тези привидно прости неща

"Няма по-голямо богатство на земята от приятелството и контакта между хората. Какво можете да загубите освен самотата си?”,  Джон Кехоу

Повече върху темата за любовта и липсата на любов, може да научите от аудиозаписа, публикуван в началото на поста: "Можете ли да обичате”. Това е запис на целия разговор с радиожурналиста Светослав Николов в ефира на bTVRadio, излъчен на 14.02.2014 г.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите