.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Алена: Ако имам власт, бих забранила сватбения ритуал с менчето

LadyZone.bg | преди 10 седмици
"Грешка е да се прави втори сватбен букет, специално за хвърлянето. Букетът трябва да е само един" - съветва Алена

В „Тази сутрин“ по bTV астроложката Алена представи новата си книга "Сватбата: ритуали за щастие, суеверия, тегоба". В нея тя описва много български обичаи, привнесени от чужбина ритуали, които нямат нищо общо с нашата народопсихология, както и множество лични истории.

„Жартиерата например не е наш ритуал. Чух за сватба, на която булката нямала жартиера, и сватбеният агент решил да се хвърли вратовръзката на младоженеца. Това не бива да се прави... С родните традиции също се стига до крайности. Ако имам власт, бих забранила сватбения ритуал с менчето. Правят се прекалено много тълкувания как се е обърнало. Започват коментари, приказки, което може да създаде негативни емоции на булката. Понякога дори й дават съвети да ходи при баячка...

Някои правят втори букет, често от изкуствени цветя, който се хвърля. Трябва да има само един... Най-важното е да направите ритуала така, както ви е по сърце“ – сподели Светлана Тилкова-Алена в „Тази сутрин“ по bTV.

Целия разговор можете да гледате тук:

Ритуали за щастлив брачен живот"Сватбите: ритуали, суеверия и тегоба" е новата книга на АленаС Линда Александрийска за тенденциите в сватбената фотография„Привърженик съм на английската школа, която набляга на репортажното снимане”

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите