.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 златни правила как да запазите дънките като нови за по-дълго

LadyZone.bg | преди 1 година
Снимка: istockphoto.com

Как любимите ни дънки да останат любими за по-дълго – как да запазят цвета си, как да не ги съсипем в пералнята и как да фиксираме цвета им, ако са нови? Ето 5-те златни правила на дънките:

Използвайте правилния прах за пране

Когато перете тъмни дънки, използвайте прах за пране за цветни дрехи. Праховете за бели дрехи ще изсветлят любимите ви дънки.

Обърнете дънките наопаки, преди да ги сложите в пералнята

В случай, че перете дънките в пералня, преди да ги сложите, обърнете ги с ръбовете навън. Това ще предотврати нараняването на материята, както и избеляването на простора след това.

Трик преди първото пране

Ако дънките ви са нови и се притеснявате, че ще „пуснат“ от цвета си и ще оцветят и другото пране, то преди да ги сложите в пералнята, ги накиснете в хладка вода с добавена в нея сол. Това ще фиксира цвета и няма да му позволи да се отдели при пране.

Не ги дръжте дълго в пералнята след изпиране

След като цикълът на пране приключи е добре да извадите дънките бързо след това. Ако те останат прекалено дълго там, това ще доведе до образуване на досадните ръбчета при съхнене, които след това трудно се гладят дори и с ютия.

Не прекалявайте с прането

Лесно е, след като се приберем вечер, да пуснем пералня с носеното през деня. За бельото и блузите това е ок, но с дънките трябва да се внимава. Прекаленото пране не е препоръчително, защото това съкращава живота им – избеляват, накъсват се.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите